Manchester United 0-2 Manchester City

Gyenge második félidei támadójátéka után nem meglepő, hogy a Vörös Ördögök csapata nem jutott a Ligakupa döntőjébe.


A Ligakupa elődöntőjét a két manchesteri csapat játszotta. Mindkét menedzser változtatott előző kezdőjéhez képest, de egyik gárdára sem lehetett mondani, hogy tartalékos lett volna.

 

A United kezdte hatékonyabban a meccset, annyira, hogy a 2. percben gólt szerzett; Martial passzával Rashford ugrott ki, lövését védte a kapus, de a kipattanó Stones-ról a kapuba jutott. Sajnos azonban lesen volt Rashford, mikor labdát kapott, így a találat érvénytelen lett.

 

Három perccel később a City hasonlóan járt, bár ott Gündogan talált a hálóba, de a középpályás lesen állt, így maradt a 0-0.

 

Az első lövés, mely eltalálta a kaput, Fernandes nevéhez volt köthető, McTominay átadása után a portugál támadó egyből lőtt, de Steffen nagyot védett.

 

Nem sokat kellett várni a City válaszára, egy nagyszerű támadás lezárásaként De Bruyne lőtt 19 méterről, Henderson már verve volt, de a kapufa hárított.

 

A félidő feléhez közeledve egyre többet birtokolta a vendégcsapat a labdát, egy újabb lesgólt is sikerült szerezniük Foden révén, majd Rashford lövését blokkolta Stones zseniálisan, ami után Maguire fejese kerülte el a kaput.

 

Jó iramban zajlott a találkozó, de sok hiba is jellemezte a játékot. Olykor a középpályákat könnyedén át tudták játszani a csapatok, máskor pedig tökéletesen felállt ellenfél ellen kellett támadást építeniük a játékosoknak.

 

Sajnos Rashford és Fernandes nagyon eltűnt az utolsó 15 percre, Martial a rá fellőtt labdákat nagyon jól megtartotta és megjátszotta, de egyedül nem sokat tudott tenni.

 

Fordulás után egy szabadrúgást követően szerzett vezetést a City; Foden beadására Stones érkezett a hosszún és közelről a kapuba sodorta a labdát. Sajnos a védelem itt nem volt a helyzet magaslatán. Két perc múlva Cancelo lövése suhant el centikkel a léc fölött.

 

A gól a City-nek tett jót, magabiztosabban játszottak a vendégek és helyzeteket alakítottak ki, míg a United el sem jutott nagyon az ellenfél tizenhatosáig.

 

Bár a 70. perc környékén kezdett veszélyesebbé válni a hazai gárda, végül a 83. percben eldőlt a találkozó, hiszen míg a United játékosok nem tudtak gólt szerezni, addig egy szöglet után Fernandinho remek lövése a jobb alsóban kötött ki.

 

Ezen a meccsen többen is komoly csődöt mondtak, Rashford és Fernandes a támadók közül rendkívül gyengén szerepelt, de a védelem szélén Wan-Bissaka is gyenge napot fogott ki.

 

A City megnyerte az elődöntőt, a United pedig búcsúzott a sorozattól.

 

 

Ligakupa, elődöntő
Manchester United 0-2 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred(van de Beek 88.), McTominay(Greenwood 75.), Pogba - Fernandes - Rashford, Martial
Nem használt cserék: De Gea, Bailly, Mata, James, Matic, Telles, Tuanzebe

 

City: Steffen - Cancelo, Stones, Dias, Zinchenko - Fernandinho, Gündogan - Mahrez(Rodri 79.), De Bruyne, Foden - Sterling 
Nem használt cserék: Trafford, Walker, Agüero, Jesus, Mbete, Mendi, Nmecha, Harwood-Bellis

 

Gólszerző: Stones 50', Fernandinho 83'

 

Sárga lap: Fred, Shaw illetve Fernandinho, Cancelo


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!