Hivatalos: Diallo már a United játékosa

A Manchester United örömmel erősítheti meg, hogy véglegesítette Amad Diallo leigazolását az Atalantatól. Az elefántcsontparti szélső 2025. június végéig tartó szerződést írt alá a klubbal, amelynek további egy évre szóló hosszabbítási opciója is lesz.


A két klub közötti, 2020. október 5-én - a nyári átigazolási időszak utolsó napján - létrejött egyezség bejelentésekor még hátra volt a személyes feltételekben való megegyezés, az orvosi vizsgálat és a munkavállalási engedély igénylése.

 

A folyamat egyes lépései teljesültek, a játékos vízumát pedig megigényelték. Amint ezt kiállítják, Diallo már szabadon utazhat Manchesterbe és megkezdheti a közös munkát Ole Gunnar Solskjaer keretével.

 

Diallo az idei szezon során két alkalommal lépett pályára az Atalanta felnőtt gárdájában, mindkétszer csereként, hazai mérkőzéseken. November 28-án a Hellas Verona elleni olasz bajnoki mérkőzés utolsó 10 percére állt be, majd néhány nappal később az FC Midtjylland elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen szállhatott be a padról a 68. percben.

 

Az Atalanta korosztályos csapataiban folyamatos játéklehetőséget kapó 18 éves játékos összesen öt alkalommal húzhatta magára a bergamoiak felnőtt együttesének mezét, amelyek során egy gólt szerzett, még az Udinese elleni, 2019. októberi debütálásakor.

 

 

Amad Unitednél való üdvözléseként Ole Gunnar Solskjaer így nyilatkozott:

"Miután a klub részéről számos éven keresztül követtük nyomon Amadot és magam is személyesen néztem meg a játékát, hiszem, hogy ő a futball egyik legtehetségesebb ígérete."

 

"A Manchester United igen büszke történelemmel rendelkezik a fiatal játékosok fejlődésének elősegítésében, Amad számára pedig minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a benne rejlő potenciált kiaknázza."

 

"Időbe fog telni számára, mire alkalmazkodni tud, de a gyorsasága, a meglátásai és a fantasztikus cselezési képessége jó szolgálatára lesz abban, hogy ezt az átmenetet felgyorsítsa. Ő egy olyan játékos, aki minden szükséges alapképességgel rendelkezik ahhoz, hogy az elkövetkezendő években a Manchester United fontos játékosa legyen."

 

Amad Diallo így kommentálta az eseményeket:

"Miután már nyár óta erre vártam, így végre valóra válhatott az az álmom, hogy megvalósult a Manchester Unitedhez való átigazolásom. Nagyon ambiciózus vagyok és rengeteg mindent szeretnék elérni a futballban; amikor beszéltem a menedzserrel, tudtam, hogy a tökéletes klubhoz csatlakozom."

 

"Ez egy nagyon izgalmas keret, tele számos nagyszerű játékossal, én pedig megígérhetem, hogy minden egyes napon keményen fogok dolgozni azért, hogy tanuljak tőlük és mindent megtegyek a játékom fejlődéséért. Az edzők az aláírásom pillanatától kezdve fantasztikusan viszonyulnak hozzám, folyamatosan kapcsolatban voltunk és már eddig is rengeteg tanáccsal láttak el."

 

"Volt időm felkészülni erre az átigazolásra, fizikálisan és mentálisan is és nagyon keményen dolgoztam azért, hogy felkészüljek az ehhez a lenyűgöző klubhoz való továbblépésre."

 

Diallo Unitedbeli mezszámát a következő napok folyamán jelenti majd be a klub.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!