Ez lesz Diallo mezszáma

A Manchester United hivatalosan bejelentette, hogy milyen nevet és számot fog viselni mezén Amad Diallo a 2020/21-es szezon hátralévő részében.


Az elefántcsontparti játékos Atalantatól történő átigazolása csütörtök délután vált hivatalossá.

 

A bergamoi együttes felnőtt csapatában öt mérkőzésen egy gólt szerzett és tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplésnek is, miután december 1-én pályára lépett csereként az FC Midtjylland elleni összecsapáson.

 

A Vörös Ördögök bejelentése szerint a magasra taksált ifjú tehetség a 19-es számot fogja viselni, amelyet korábban számos United legenda is hordott.

 

Meze hátulján a 18 éves játékos keresztneve, azaz 'Amad' szerepel majd.

 

Diallo mezszáma Olaszországban a 79-es volt.

 

 

Mióta az 1993/94-es szezontól először bevezették a mezszámot a Premier League-ben, számos illusztris személy viselte a 19-est a Unitedben.

 

A híres '92-es korosztály tagja, Nicky Butt volt az első, aki 78 mérkőzésen keresztül hordta, mielőtt 1996-ban 8-asra váltott volna. A norvég középhátvéd, Ronny Johnsen ezt követően egy szezonon keresztül viselte, majd a kapus Ricardoé, a középpályás Eric Djemba-Djembaé, a védő Gerard Pique-é és a csatár James Wilsoné lett ez a mezszám.

 

Egy szezonon keresztül Edwin van der Sar is játszott 19-esben, a 2005/2006-os Premier League szezonban 38 mérkőzésen viselve, majd később az 1-esre váltott.

 

Talán a legismertebb 19-es számú United játékos Dwight Yorke volt, aki négy manchesteri szezonja alatt 65 gólt szerzett és tagja volt az 1999-es Triplázó csapatnak, de a leghosszabb ideig Danny Welbeckhez volt köthető, aki 2008-tól kezdve hat évvel későbbi távozásáig tudta magáénak.

 

Diallot megelőzően az elefántcsontparti játékos újdonsült csapattársához, Marcus Rashfordhoz tartozott a 19-es mezszám. A saját nevelésű sztár legelső, 39-es és mostani, 10-es mezszáma között viselte 105 mérkőzésen keresztül, amelyek során 24 gólt jegyzett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!