Solskjaer: Fontos a keret fitten tartása

Ole Gunnar Solskjaer szerint a jelenlegi, angliai korlátozó szabályozások tulajdonképpen pozitív hatással voltak játékosai erőnléti állapotára.


A norvég menedzsernek szerencséje volt eddig játékosai sérüléseivel a szezonban és Phil Jones személyében csak egyetlen, hosszabb távon nem bevethető játékosa van.

 

Bár a keret tagjai számtalan rúgást szedtek össze a kisebbtől a nagyobbig, Solskjaer így is mély merítési lehetőségek közül válogathat, amikor összeállítja kezdőcsapatát.

 

A korábbi kiváló játékos a kedd esti, Burnley elleni bajnokin is szinte a teljes keretére számíthat, az idegenbeli összecsapás előtt pedig arról beszélt, hogy a koronavírus világjárvány teremtette korlátozások miatt a játékosai többet pihennek és hatékonyabban tudnak regenerálódni.

 

"Szerintem nagyon fontos lesz, hogy sikerül-e egészségesen tartani a keretet" - mondta Ole újságíróknak hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Természetesen nem csak a sérülések tekintetében fontos kérdés ez - hanem a koronavírus szempontjából is. Látunk olyan csapatokat, akiket bizonyos pillanatban ez nagyon rosszul érint."

 

"Ebből a szempontból a mi fiaink nagyon jól vizsgáztak. Nem igazán kellett emiatt nélkülöznünk őket. A játékosok maguk tettek ezért."

 

"Ilyen helyzetben a futballon kívül sokkal kevesebb dolgot kell tenniük. Otthon maradnak, pihennek, regenerálódnak és talán a saját mentális egészségük érdekében a saját edzőtermükben is dolgoznak. Odafigyelnek magukra és keményen dolgoznak. Szerintem ez is egy nagyon fontos faktor ebben a tekintetben."

 

"Egyébként se gondolnám, hogy túlzottan sokat járnának el szórakozni, de jelen pillanatban választási lehetőségük sincsen. Remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy miként tudunk együtt élni ezzel az egésszel."

 

 

A menedzser úgy érzi, hogy az edzői stáb szerepe is hatalmas abban, hogy ilyen lenyűgöző módon sikerült megúszniuk eddig a sérüléseket.

 

"Szerintem az itteni erőnléti és orvosi stábbal olyan dolgokat tettünk házon belül, amelyek szerintem a fejlődésünket szolgálták" - tette hozzá.

 

"A megfelelő embereket szerződtettük és a megfelelő pozícióba helyeztük őket. Nagyon elégedett vagyok mindenki elvégzett munkájával."

 

Egy Premier League menedzsernek azonban nem csak a sérülésekkel, de adott esetben az eltiltásokkal is számolnia kell.

 

A Vörös Ördögök igyekeztek is a lehető legjobban megóvni magukat a sárga lapos figyelmeztetésektől, amelyet jól példáz, hogy eleddig Ole egyetlen felnőtt csapatbeli kerettagja se gyűjtött be 5 sárgát, amely automatikusan egy mérkőzéses eltiltást jelentene.

 

Azonban a 2020/2021-es idényben összegyűjtött 4 sárgája értelmében Harry Maguire kihagyná a csapat következő összecsapását, amennyiben a Burnley ellen besárgulna, tehát nem játszhatna a Liverpool elleni idegenbeli szuperrangadón. Ettől függetlenül Ole biztosította az újságírókat, hogy a csapatkapitány pályán lesz a Bordók ellen kedden este.

 

"Harry mindenképpen játszani fog, ez biztos."

 

"Persze ha bevethető erőnléti állapotban van. Ha csak holnap (kedden) nem úgy kel fel, hogy beteg. Csak úgy szerezhetsz három pontot egy mérkőzésen, ha csak arra koncentrálsz. Nem tekinthetsz fél szemmel már az azt követőre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!