De Gea: Meg kell ragadnunk a lehetőséget

A spanyol szerint a Unitednek a végsőkig harcban kell lennie.


A Burnley és a Manchester United a Premier League első fordulójának elmaradt mérkőzését pótolják ma este. Ha a Vörös Ördögök nem szenvednek vereséget, akkor biztosan az élről várják majd a hétvégi Liverpool elleni szuperrangadót.

 

David de Gea 2013-ban emelhette fel a PL trófeáját a csapattal, de tagja volt már annak az együttesnek is, amely egy évvel korábban kegyetlen végjáték során bukott el a City-vel szembeni versenyfutásban.

 

Az Old Trafford első számú hálóőre tisztában van a bajnoki címért való harc viszontagságaival, és nem szeretné, ha a United idő előtt szállna ki a viadalból.

 

"Sir Alex Ferguson irányítása alatt is az első helyért küzdöttem a gárdával. Most ismét megvan az esély, hogy ott legyünk a végelszámolásnál, amire őszintén szólva elég hosszasan kellett várni. Nem engedhetjük, hogy kicsússzon a kezeink közül a lehetőség" – mondta az 1-es.

 

"Minden összecsapáson teljes mértékben összpontosítanunk kell a győzelemre. Remélhetőleg fizikálisan és fejben is végig topon leszünk, hogy közel kerülhessünk az elsőséghez."

 

 

"Persze rengeteg meccs vár még ránk, de a sansz adott, hogy a liga élére ugorjunk" – válaszolt David, mikor a mai találkozó jelentőségéről kérdezték.

 

"Igazi kihívás előtt állunk. Nehéz játszani a Burnley otthonában, de ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, akkor ezeket az ütközeteket is sikerrel kell vennünk. Csak magamat tudom ismételni, mindig a következő megmérettetés a legfontosabb, és sose lankadhat a figyelem."

 

De Gea nem is oly rég klubrekordot döntött legtöbbet szereplő légiósként, összességében pedig az örökranglista 5. pozícióját foglalja el a Unitednél e tekintetben.

 

"Nagyon büszke vagyok, hogy ennyi mérkőzés áll a hátam mögött. Elképesztő érzés, ami büszkeséggel és magabiztossággal tölt el. Remélhetőleg még többet tartogat számomra a jövő" – folytatta a kapuvédő.

 

"Jól érzem magam, éles vagyok, keményen dolgozom az edzéseken, és biztos vagyok a dolgomban a pályán is. Amikor minden összeáll, jobban megy a játék. 100%-ot bele kell adnod, hogy segítségére légy a csapatodnak, ez a legfontosabb. Jelenleg remek a formánk, jól alakulnak körülöttünk a dolgok."

 

"Sorozatban hoztuk az idegenbeli meccseinket a PL-ben, ami nem egyszerű. Sokat fejlődtünk, most szoros csatában vagyunk elöl, de az összes találkozó hatalmas küzdelmet ígér. Ma egy újabb lépést tehetünk meg a PL megnyeréséért."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!