Manchester United 3-2 Liverpool

A Manchester United hátrányból fordított, majd 2-2 után Fernandes találatával megszerezte a győzelmet és a továbbjutást a kupában!


Az első tíz percben a hazaiak játszottak fölényben, de sok helyzet nem alakult ki a Pool kapuja előtt. Egészen a 9. percig kellett várni, ekkor Greenwood loholt el a jobb szélen, de kiszorított helyzetből csak kapusba tudta lőni a labdát. Vissza kellett volna tennie van de Beeknek, aki a második hullámban érkezett.

 

Egy perccel később jobboldali beadást tolt ki a kapu előteréből vetődve Henderson, remek védés volt, mert mögötte két liverpooli is érkezett volna.

 

Greenwood ismét lehetőséghez jutott, ezúttal is Cavanitól kapott labdát, lövése nem találta el a kaput. Mason kicsit önző módon játszott az eltelt idő alatt.

 

A 18. percben gólt szerzett a Pool; Firmino remekül indította Shaw és Lindelöf között Salah-t, aki átemelte a kirobbanó kapust, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

 

Felbátorodott a Pool, egyre többet birtokolta a labdát, Jones távoli lövéssel próbálkozott, de Henderson biztosan fogta a labdát.

 

Rashford nagyot villant a 26. percben, a félpályánál állt és óriási keresztlabdát adott Greenwoodnak, aki kilőtte a hosszú alsót, 1-1! Milner nagyon elnézte az átadást.

 

Egy perccel később megint Rashford volt az előkészítő, ezúttal van de Beeket indította, de a holland elől mentett a vendégek kapusa.

 

Shaw szögletét Pogba bólintotta kapu irányába, de sajnos a léc fölé szállt a játékszer. A francia középpályás ezen a meccsen is nagyon jól játszott, jó formát mutat a 6-os mezben focizó Paul.

 

Ismét sarokrúgás, ezúttal is Shaw adta be középre, de ennél McTominay bólintott, de ő sem talált kaput.

 

A 42. percben Fabinho szabálytalankodott csúnyán Greenwooddal szemben, a tizenhatos előteréből lőhetett szabadrúgást Pogba, de a labda kapu mellé szállt.

 

Egy perccel később Shaw lapos beadását ütötte ki Alisson, a labdát McTominay szedte össze, majd 17 méterről tüzelt, Thiago blokkolt nagyot.

 

Egyértelműen a Unitedé volt a félidő második fele, sokkal többet tett a csapat az újabb gólért.

 

A félidő utolsó percében Rashford vitte el a labdát Williams mellett tanárian, átlőtt Greenwoodhoz, aki a második hullámban érkező Pogbához passzolt, a francia próbálkozása fél méterrel a bal kapufa mellett suhant el.

 

Nem is indulhatott volna jobban a második játékrész, labdaszerzés után Greenwoodhoz került a játékszer, Mason egyből próbálta indítani Rashfordot, ami sikerült is, mert Williams hatalmasat hibázott. A United támadója egyedül mehetett a kapura, és nagyon szépen gurította el a labdát a kapus mellett, 2-1, ismét fordítottak a Vörös Ördögök!

 

Az 58. percben hatalmas egyenlítési lehetőség adódott Milner előtt, aki a semmiből érkezett egy lecsorgó labdára, de 5 méterről kapu fölé lőtt. A következő percben azonban már nem hibáztak a vendégek. Cavani csúnyán eladta a labdát, Firmino beadását Milner nem érte el, de Salah igen, a csatár 6 méterről a hálóba lőtt, 2-2.

 

Három perc múlva Salah lekészítése után Alexander-Arnold lőtt, Henderson szögletre ütötte a labdát.

 

A 67. percben Salah került közel a mesterhármashoz, ezúttal is Firminotól kapott kiváló átadást, de Henderson nagyot hárított ennél a helyzetnél.

 

Pogba és Salah is helyzetbe került, de egyikük sem tudott újabb gólt szerezni. Kicsit óvatosabban játszottak a csapatok, bár egyik menedzser sem az eredmény megtartása érdekében cserélt.

 

Rendkívül nagyszerű helyről végezhetett el szabadrúgást a United, miután Fred átadása után Cavani ellen szabálytalankodott Fabinho. Fernandes végezte el a pontrúgást, ami a hosszú alsóban kötött ki, Alisson nem érte el a labdát, 3-2!

 

A 89. percben eldőlhetett volna a találkozó, Fernandes beadását Cavani csodásan fejelte meg, de a kapufa menteni tudott. Alisson már verve volt.

 

A ráadás pillanataiban a tizenhatos oldalánál állította le a labdát Robertson, szabadrúgása a hosszú felé szállt, a védők röviden tisztáztak, Salah lőtt, de kapu mellé szállt a labda.

 

Végül a Vörös Ördögök kiejtették a kupából nagy riválisukat. Összességében a hazaiak egy kicsivel többet tettek a győzelemért és bejutottak az FA-kupa 5. fordulójába.

 

FA-kupa, 4. forduló
Manchester United 3-2 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Pogba - Greenwood(Fred 66.), van de Beek(Fernandes 67.), Rashford(Martial 86.) - Cavani
Nem használt cserék: De Gea, Mata, Matic, Tuanzebe, Telles

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Williams, Fabinho, Robertson - Milner, Thiago(Shaqiri 81.), Wijnaldum(Mane 62.) - Salah, Jones, Firmino(Origi 81.)
Nem használt cserék: Kelleher, Minamino, Oxlade-Chamberlain, Phillips, Tsimikas, Williams

 

Gólszerző: Greenwood 26', Rashford 48', Fernandes 78' illetve Salah 18', 58'

 

Sárga lap: Fernandes, Pogba illetve Fabinho, Mane


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!