Solskjaer reakciója a Southampton legyőzésére

Solskjaer hiszi, hogy csapatával egy olyan estét produkáltak, amelyet mindenki élvezett, akinek köze van a Manchester Unitedhez, miután Premier League rekordbeállító arányú győzelmet arattak.


Egy 26 éves rekord beállítása

"Igen, 1995-ben volt, nemde? Mi jobban elosztottuk most a gólokat a fiúk között, mint ő tette [Andy Cole, aki ötször volt akkor eredményes]. De az még azelőtt történt, hogy én megérkeztem volna. Természetesen könnyebb dolgunk volt velük a korai kiállításuk miatt, de ettől még nem könnyű feltörni az ilyen csapatok védekezését, akik visszaállnak és 10 emberrel védekeznek. Azt gondolom, hogy remekeltünk."

 

Egy este, amit élvezni lehetett

"Nagyon jól és gyorsan járattuk a labdát. Kihasználtuk a pálya szélességét, voltak befutásaink a védelem mögé és olyan csatáraink voltak a pályán, akik gólokat akartak szerezni - de még a szélső védőinkre is ugyanez volt igaz. Ez egy olyan teljesítmény volt, amilyen csak egyszer fordul elő egy bizonyos időszakban és ezt ki kell élvezni. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon jól érezte magát kint a Man United mezében. Mi arra vártunk, hogy megmutassák a varázslatukat és a ma este az az alkalom volt, amikor meg is tehették és élvezhették a játékot. Nem igazán volt eddig túlzottan sok olyan mérkőzésünk, amikor a második félidőben hátra dőlhettünk és élvezhettük a futballt. Ők megtették és jó teljesítményeket láthattunk."

 

A csapat erőfeszítése

"Szerintem az egész teljesítmény parádés volt. Nem lehet egyetlen játékost kiemelni [aki a legjobb volt]. De a reakció az összes játékostól, amikor az ellenfél gólt lőtt, még ha érvénytelenítették is, újra felébresztett minket és nagyon erősen fejeztük be a mérkőzést."

 

Az első piros lap

"Nem igazán lehet mostanában ilyen jellegű szerelési kísérleteket látni. Örülök, hogy Scott most jól van. Csúnyának tűnt az eset, amikor a földön maradt, de sikerült megúsznia néhány zúzódással."

 

 

A vezetőgól volt a kulcs

"Igen, az ember értékesíteni akarja a helyzeteit és természetesen minél több gólt akar szerezni. Néha a bajnoki pozícióról a gólarány dönt. Szóval tudtuk, hogy amikor kiállították a játékosukat, az egy lehetőség számunkra ahhoz, hogy gólokat szerezzünk. De a legfontosabb az első találat megszerzése volt. Ha meg van az első, azzal jobban kinyílnak és egyre több és több lehetőség fog adódni a gólszerzésre. Mi már sajnos álltunk a rossz oldalon, amikor a gólaránynak döntő jelentősége volt és persze fontos volt, hogy a megfelelő döntéseket hozzuk, illetve a lehető legjobban játszunk, nem gondolva arra, hogy ők 10 emberrel vannak a pályán, vagy ilyesmi. Olyan jól kellett játszanunk, amennyire csak lehet."

 

Információk Edi állapotáról

"Edinson kapott egy csúnya becsúszást a bokájára, szóval le kellett cserélni. Ő valószínűleg szívesen maradt volna a pályán, hogy gólokat tudjon szerezni."

 

Fantasztikus szélső védők

"Briliáns. Aaron [Wan-Bissaka] továbbra is jött a túlsó kapufánál, Luke pedig olyan beadásokat produkált, mint amilyeneket kértünk tőle. Szerintem nagyon jól teljesítettek. Az mindig nagyon nehéz feladat, amikor az ellenfél falat húz a tizenhatosa elé. Ilyenkor a széthúzás és a minőség lehet a döntő, mi pedig mindkettőt hozni tudtuk."

 

Marcus megelőzte Ericet

"Ez nem rossz. Erickel nagyszerű volt együtt játszani, Marcus előtt pedig nagyszerű karrier áll. Amit ebben az évben tett a pályán, az megmutatja, hogy képes a karrierére is koncentrálni."

 

Következik az Everton

"Szombaton újra mérkőzésünk lesz. Lesz egy extra napunk regenerálódni, szóval készen kell állnunk majd rá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!