Irwin: Shaw a liga legjobb balhátvédje

Denis Irwin, a Manchester United legendája úgy hiszi, hogy a jelenlegi formája alapján Luke Shaw a legjobb balhátvéd a Premier League-ben.


A 25 éves játékos valósággal kivirágzott Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt, a Southampton elleni 9-0-s összecsapás alkalmával pedig két gólpasszt is kiosztott az első félidőben, mielőtt lecserélték volna, ezzel is egy kis pihenőt hagyva neki a szombati Everton ellen mérkőzést megelőzően.

 

Ahogy egyre inkább erősödnek a Luke Shaw-t a válogatottba kérő hangok, Irwint mi is a balhátvéd lenyűgöző teljesítményéről kérdeztük. Ki más tudja jobban értékelni a játékos teljesítményét, mint egy olyan legenda, aki hét Premier League trófeát nyert a Vörös Ördögök színeiben?

 

Úgyhogy itt is az első kérdés, Luke a bajnokság legjobb balhátvédje?

 

"Természetesen" - válaszolt Irwin. "Alex Telles megérkezése valószínűleg rá is hatalmas nyomást helyezett, az elmúlt pár hónapban pedig igen kiemelkedő teljesítményt nyújt."

 

"A támadásból és a védekezésből is kiveszi a részét. Jót tett neki a versenyhelyzet. Tavaly Brandon Williamsszel kellett megküzdenie a posztért, amivel javult is a játéka, Alex Telles idei érkezésével azonban újabb szintet tudott lépni. Az kétségtelen, hogy jelen helyzetben ő a bajnokság legjobb balhátvédje."

 

 

"Ott van például Ben Chilwell a Chelsea-nél. Persze, a Chelsea most nehéz időszakon megy keresztül, de ő is jó játékos. Van még egy két játékos, aki jól szerepel, mint például Ryan Bertrand a Southamptonnál, vagy Andy Robertson, de biztos, hogy kihagyok néhány nevet. Viszont teljesen egyetértek veled. Luke fantasztikusan játszik, és valószínűleg ez a legjobb Shaw, aki valaha a Manchester United színeiben futballozott."

 

"Úgy értem itt volt az a szörnyű sérülése, majd az azt követő kisebbek az elmúlt szezonokban, úgyhogy nehéz volt felvennie a ritmust" - tette hozzá Denis. "Most a legfontosabb, hogy megfelelően ki tudja magát pihenni. Azzal, hogy Brandon az elmúlt évben, most pedig Alex képes őt megfelelően váltani, és képes vele versenyezni, azzal Ole igazán kényelmes helyzetbe került, ami a szélsőhátvédeket illeti."

 

"Ez remek hír, ha figyelembe vesszük a lejátszandó mérkőzések számát, amik a csapatra várnak a következő négy, vagy több hónapban. Egy ilyen terheléshez mély keretre van szükséged, úgyhogy reménykedjünk benne, hogy Luke egészséges tud maradni és kulcsjátékosa lehet a csapatunknak. Egy gyors játékosról beszélünk, ezt mind tudjuk, ahogy azt is, hogy remek futballista, emellett pedig a legjobb balhátvédünk, ha minden rendben megy."

 

"Most remek helyzetben van, a kihívás pedig megtartani azt. Jól tudja, hogy Alex Telles ott áll mögötte, ha nem megfelelően teljesítene."

 

Könnyen megfeledkezünk róla, hogy Luke még mindig csak 25 éves - pedig már hetedik szezonját tapossa az Old Traffordon - úgyhogy talán nem meglepő, hogy egyre inkább ahhoz az érett játékoshoz kezd hasonlítani, amire mindannyian predesztináltuk, mikor 2014-ben aláírt.

 

 

"Nagyon fiatalon került képbe a Southamptonnál" - emlékeztetett Irwin. "Remek Akadémiájuk van, és nagyszerű hagyománya van a klubnál a fiatal játékosok kezdőcsapatba kerülésének, Luke pedig ezen játékosok egyike."

 

"Nagyon, nagyon fiatalon került hozzánk egy rettentő magas árcédula mellett pár évvel ezelőtt, ugyanakkor még mindig nagyon fiatal és tanulja a játékot. Mindig fogsz hibázni, ez a védő lét átka. Ezekből tudsz tanulni. 34, 35 évesen még mindig el fogod követni ezeket a hibákat, a hangsúly azonban azon van, hogy minél kevesebbszer forduljanak elő egy szezonon belül."

 

"Most minden remekül alakul számára, csatlakozik a támadásokhoz és a szabadrúgásai is veszélyt jelentenek. Mind tudjuk, hogy valószínűleg Alex hatására tudta ezt tökéletesre fejleszteni. Azzal, hogy Edinson Cavani is ott van, még több beadást tud középre lőni, mert számíthat rá, hogy egy valódi csatár fog a labdáira érkezni, úgyhogy szerintem ez is nagy segítséget fog jelenteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!