Ole: A müncheni tragédia fontos része a történelmünknek

Ole Gunnar Solskjaer újra kihangsúlyozta a müncheni légikatasztrófa fontosságát a modern idők Manchester Unitedje szempontjából.


Szombaton lesz 63 éve, hogy a tragédiában 23 fő életét vesztette, Ole pedig úgy érzi, hogy az évforduló fontosságát a klub felnőtt csapatának jelenlegi tagjai is átérzik.

 

Az Everton elleni hazai Premier League mérkőzéshez kapcsolódóan számos megemlékezés lesz, mint például egy perces néma csend a kezdő sípszó előtt és a csapatkapitányok tiszteletadása.

 

Pénteki, hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Solskjaer arról beszélt, miként él tovább az 1958-ban elhunytak szellemisége a szurkolókban, a játékosokban és mindenkiben, akinek köze van a klubhoz.

 

"Ez lesz csak a negyedik alkalom, hogy pont a tragédia évfordulójának napján játszunk [a Premier League érában]. Fontos, hogy ennek megfelelő teljesítménnyel rukkoljunk elő és remélhetőleg az eredménnyel tiszteletünket tudjuk adni számukra" - mondta újságíróknak videokonferencián keresztül.

 

"Hihetetlenül fontos része ez a klub történelmének és szellemiségének. Természetesen azokkal a klubunkhoz érkező játékosokkal is beszélünk erről, akik még nem vettek részt ilyen évfordulós megemlékezésben."

 

"Ez egy nagy nap mindenki számára, amely mindig érzelmekkel teli. Remélhetőleg egy olyan csapatot tudunk a pályára küldeni, amely képes lesz megmutatni a Man United szellemiségét. Persze van a keretünkben hat-hét saját nevelésünk, szóval remélhetőleg ők ebben az élen fognak járni."

 

 

A menedzser tudja, hogy a Stolverkosok ellen megszerezhető három pont tökéletes módja lenne az elhunytakról való megemlékezésnek és abban reménykedik, hogy a kedd esti, Southampton elleni 9-0-s sikerből ehhez megfelelő erőt meríthetnek.

 

"Folyamatosan bizonyítanunk kell, nincs időnk arra, hogy kiélvezzük a mérkőzéseket" - tette hozzá.

 

"Megfelelő döntéseket kell hoznunk és jól kell kezdenünk. Az Everton ellen valódi kihívás előtt állunk."

 

"A futball furcsa, teljesen megváltozhat minden egy-egy döntéstől. A Southampton elleni kiállítás előnyhöz juttatott minket, hogy azt az eredményt tudjuk elérni, amit sikerült. Néha ilyen a futball. A futball gyorsan változik, nekünk ehhez pedig alkalmazkodnunk kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League 23. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!