Solskjaer: Greenwood sokkal érettebbé vált

Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy a Manchester United támadója, Mason Greenwood a Southampton és az Everton ellen nyújtott remek teljesítményeinek köszönhetően újra visszatalált legjobb formájához.


A klub akadémiájának neveltje egy 10 mérkőzéses góltalansági szériát produkált december és január folyamán, de a Liverpool ellen 3-2-re megnyert FA-kupa derbin ő szerezte csapata első találatát az Old Traffordon.

 

A keddi, következő fordulós West Ham elleni összecsapást megelőzően Solskjaert arról kérdezték, milyennek érzi a 19 éves játékos fejlődését a csapat legutóbbi mérkőzésein mutatott biztató jeleket követően.

 

"Ah, Mason egy külön szint volt" - dicsért a menedzser.

 

"Azt gondolom, hogy [az Everton ellen] kimagasló teljesítményt nyújtott a pályán. Csak a gól hiányzott, amit megérdemelt volna a produkciója alapján."

 

"Szerintem ha közelebbről vizsgáljuk meg őt az elmúlt mérkőzéseken - igen, tudom, hogy a Southampton ellen 9 gólt lőttünk - és kielemezzük a teljesítményét, akkor elmondhatjuk, hogy kimagasló játékot láthattunk tőle."

 

 

A norvég menedzser úgy érzi, hogy az ifjú titánnak nagyon nagy hasznára válik az, hogy együtt dolgozhat a klub rangidős támadóival - amelyre jó példa az az eset, amikor a Liverpool elleni győzelem során mély értekezésbe merült Edinson Cavanival.

 

"Ő hihetetlenül sokat fejlődött és nagyon éretté vált, emellett pedig természetesen az ország legjobb támadói közül néhánnyal dolgozhat együtt" - tette hozzá.

 

"Sokat tanul tőlük és nagyon izgalmas azt látni, hogy túltette magát a formahanyatlásán és nagyon jól játszik."

 

Greenwood az előző, bemutatkozó idényében 17 gólt szerzett, de ebben a szezonban sokkal ritkábban tudja bevenni az ellenfelek kapuját.

 

A Liverpool ellen negyedik találatát jegyezte a 2020/21-es szezonban, de emellett adott egy asszisztot Marcus Rashfordnak a Southampton 9-0-s legyőzése alkalmával, négy nappal később pedig rengeteg problémát okozott Lucas Digne számára az Everton elleni 3-3 során.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham United

FA-kupa 5. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!