Ole: Nem Henderson a "legtürelmesebb ember"

Ole Gunnar Solskjaer szerint Dean Henderson folyamatosan bizonyít, de "nem a legtürelmesebb ember" a David de Gea-val vívott harcában a Manchester United első számú kapusposztjáért.


Henderson minden sorozatot figyelembe véve 10 alkalommal védte a Vörös Ördögök kapuját ebben a szezonban, de szemben a Sheffield Unitedben az előző idényben lejátszott 36 bajnokijával, ezek közül csak kétszer lépett pályára a Premier League-ben.

 

A 23 éves saját nevelésű portás továbbra is De Gea mögött áll a kapusok rangsorában az Old Traffordon, azonban az Everton elleni 3-3-as döntetlenre végződött bajnoki után több olyan vélemény is feltűnt, miszerint a spanyol kapust le kellene váltani.

 

De Gea teljesítményét heves kritikák érték az Everton első gólja során vétett hibája miatt és nem jött ki elég határozottan a gólvonalról Dominic Calvert-Lewin 95. percben szerzett egyenlítőtalálatánál se.

 

Amikor arról kérdezték, még meddig kell várni arra, hogy Henderson hosszabb időre bizonyítási lehetőséget kaphasson a Unitedben, Solskjaer így felelt:

"Dean jól játszott, bármikor is kapott rá lehetőséget. Érettebbé vált és számomra a játékát tekintve is fejlődött."

 

"Tudom, hogy nem játszott annyi mérkőzésen, mint az előző szezonban, de minden egyes mérkőzésen, amelyen játszott, illetve az edzéseken is a fejlődését láttam."

 

"Nagyon keményen dolgozik a játékának azokon a különböző aspektusain, amelyekről beszéltünk vele, engem pedig lenyűgözött a hozzáállásával és a munkabírásával."

 

"Természetesen nem ő a legtürelmesebb ember. Minden egyes mérkőzésen játszani akar, mert tudja, hogy jó fog teljesíteni, ez pedig várhatóan folytatódni fog, mert amióta itt van, folyamatosan fejlődik."

 

 

Legközelebbi bevetésére akár már kedden is sor kerülhet az angol válogatott kapuvédőnek, amikor a United abban a reményben fogadja majd a West Hamet az FA-kupa ötödik fordulójában, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetnek Ole Gunnar Solskjaer első edzőként elhódított trófeájához és véget vethetnek a klub négy éves várakozásának egy végső győzelem tekintetében.

 

A norvég menedzser, aki sorozatban négyszer is vereséget szenvedett csapatával egy elődöntős párharcban, hiszi, hogy együttese hatalmasat fejlődött, mióta leülhetett a kispadra, de tudja, hogy a következő lépés számukra egy trófea megszerzése lenne.

 

"Természetesen mindig egy trófea megszerzésére vágyik az ember" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Minden edző minden létező sorozatot meg akar nyerni - az FA-kupát, az Európa-ligát és minden egyes Premier League bajnokit is."

 

"Ez a legfőbb kihívás és egyben egy erőpróba is a csapat számára. Fejlődtünk, van egy követendő tervünk és szerintem a csapat egyre jobbá és jobbá válik."

 

"Az előző szezonban eljutottunk az elődöntőkig. Csalódást keltő volt ott kikapni - mindig szeretnénk a döntőig jutni és aztán ott győzni."

 

"Ez az élet rendje, nemde? Ha eljutsz a fináléig, akkor az történhet a szerencsés sorsolás miatt, de úgy megnyerni a döntőt, hogy minden nagy csapatot legyőztél más dolog. Szóval a következő lépés a csapatunk fejlődése szempontjából az, hogy egészen a sorozatok legvégéig meneteljünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham United

FA-kupa 5. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!