Solskjaer reakciója az FA-kupa továbbjutásra

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt csapata West Ham elleni továbbjutásával az FA-kupa 5. fordulójában az Old Traffordon.


Újra a kalapban

"Nem igazán számít, bármilyen módon is, de az a legfontosabb, hogy továbbra is érdekeltek vagyunk a kupában. Újra ott leszünk a kalapban és sikerült talpra állnunk az Everton elleni csalódást követően. Az az utolsó gól [a hétvégén Dominic Calvert-Lewin révén] egy mentális arculcsapás volt, most pedig fókuszáltak voltunk, függetleníteni tudtuk magunkat attól az eseménytől és jól teljesítettünk."

 

Fontos volt a kapott gól nélküli meccs

"Voltak már eddig is kapott gól nélküli meccseink. Ha megnézzük a mérlegünket, akkor elég sok. A nagy meccseken többször sem kaptunk gólt és jól védekeztünk. Igen, a szezon első három meccsén 11 gólt kaptunk, az pedig nagyon rosszul mutat a táblázat kapott gólok részlegében... nos, akkor még nem álltunk készen. Tudtuk, hogy nem. Ha ezeket a gólokat leszámítjuk, akkor azért nem állunk annyira rosszul."

 

Elégedetlenség a második félidővel

"Szerintem 15 vagy 17 lövéssel zártunk a végén, de sokkal könyörtelenebbül ki kell használnunk a helyzeteinket. Korábban el kellett volna döntenünk a meccset és 90 perc alatt végezhettünk volna, de ez néha nem így történik. Különösen a második félidőben gondolom úgy, hogy szenvedtünk. Az első félidőben volt két-három nagy pillanatunk is. Volt egy Mason [Greenwood] és Anthony [Martial] révén, Lindelöf megpattanó fejesekor nagyot védett az ellenfél kapusa és egyszer pedig Alex [Telles] centerezett Donny [van de Beek] elé, aki azonban nem tudott tisztán lőni. Szóval úgy érzem, hogy az első félidőben domináltunk és irányításunk alatt tartottuk az eseményeket. A második játékrésszel azonban nem voltam elégedett. Miután betaláltunk, lőttünk volna még két-három gólt is, de túl sokat hibáztunk, pedig ennél sokkal jobban kellett volna kontrollálnunk a meccset."

 

 

A cél egy újabb hazai kupameccs?

"A szurkolók miatt jelen pillanatban ez nem számít. Természetesen az utazás szempontjából könnyebb nekünk, ha az Old Traffordon játszunk, szóval ha lehetséges, akkor igen. Persze a lényeg mindig az, hogy megnyerjünk minden mérkőzést. Harcban akarunk állni és be akarunk jutni a fináléba. Ez az, amiért a Manchester Unitednél küzdeni kell. Néha lehetsz szerencsés a sorsolással a kupában - mi nem voltunk azok - de természetesen az a fontos, hogy mindig egy lépéssel közelebb kerülj a döntőhöz. Most lesz néhány napunk a felkészülésre. Vasárnapig nem fogunk játszani. A pályán töltött 120 perc előnyünkre fog válni, vasárnap pedig készen fogunk állni."

 

Donny teljesítménye

"Szerintem az első félidőben Donny és a csapat is nagyon jól játszott. Helyeket csináltunk egy-két helyzetnek, ebből pedig ő is kivette a részét és jól teljesített. Elegáns és higgadt volt a játéka és volt egy félhelyzete, amikor Alex [Telles] visszatette neki a labdát. A második játékrészre a teljes csapat teljesítménye visszaesett, emiatt pedig változásokat kellett eszközölnünk."

 

Dean kapott gól nélküli meccse

"Én mindig abban reménykedek amikor játszunk, hogy a kapusunknak nyugalmas estéje lesz és a mérkőzés nagy részében ez így is volt. Dean [Henderson] mindent jól csinált, leszámítva talán az utolsó fejest, amikor egy kicsit talán levette a szemét a labdáról. David [De Gea] a kapusunkként ehhez már hozzászokott az évek során, hogy folyamatosan fenn kell tartani a koncentrációt és a szemét mindig a labdán kell tartania. Hirtelen egy pillanat alatt megtörténhet a baj és védened kell. Én abban reménykedek, hogy ez így lesz a kapusaink esetében még hosszú-hosszú éveken keresztül."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!