Sorsoltak az FA-kupában

Az FA-kupa következő körében a Leicester City lesz a Manchester United ellenfele. A hazai pálya előnyét a Rókák élvezhetik.


A legjobb 8 csapat párosításának sorsolása csütörtök este történt a még hátralévő két találkozó között. A sorsolás előtt a Southampton egy lenyűgöző 2-0-s győzelemmel ejtette ki a Wolverhampton csapatát, így már csak a Barnsley - Chelsea mérkőzésnek nem ismerjük a győztesét. (Módosítás, a Chelsea legyőzte a Barnsley csapatát.)

 

A United klubrekordot állított fel, hiszen az elmúlt 7 évben mindig sikerült a legjobb 8 csapat közé bejutni az FA-kupában. Ehhez idén kedd este egy hosszabbításban 1-0-ra megnyert találkozó volt szükséges a West Ham csapata ellen. Ezt megelőzően a Watford és a Liverpool csapatát ejtették ki a Vörös Ördögök az idei kupasorozatból.

 

A negyeddöntő mérkőzéseit március 20-án szombaton, vagy 21-én vasárnap fogják megrendezni. Ezen a hétvégén lett volna a United Crystal Palace elleni idegenbeli találkozója, azonban a bajnokit így máskor rendezik meg.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata magabiztosan várhatja a márciusi találkozót, hiszen a két csapat legutóbbi 13 összecsapásából 9-et megnyertek a Vörös Ördögök és 4 döntetlen született. Ebben a négyben benne van a legutóbbi King Powerben 2-2-re végződő találkozó is a Boxing Day-ről, ahol Bruno Fernandes és Marcus Rashford voltak eredményesek.

 

A két klub korábban csak kétszer találkozott az FA-kupában és mindkét találkozót a United nyerte. 1976-ban pont Valentin napon nyertek 2-1-re a Vörös Ördögök a Leicester ellen Lou Macari és Garry Daly találataival a Filbert Streeten, ami a Rókák korábbi stadionja volt. Ez a kupasorozat utána a Southampton ellen kieséssel zárult. A másik egymás elleni találkozó pedig 1963-ban volt a döntőben, ahol Matt Busby csapata 3-1-re verte a Leicestert Denis Law és David Herd (2) találataival. Ennek a kupagyőzelemnek az érdekessége az, hogy a müncheni légikatasztrófát követően ez volt a Manchester United első trófeája.

 

A további párosítások:

 

Everton - Manchester City

Bournemouth - Southampton

Leicester City - Manchester United

Chelsea - Sheffield United


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!