Maguire: Csak magunkra szabad figyelnünk

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya csalódott volt a West Bromwich Albion ellen játszott vasárnapi 1-1-es döntetlent követően.


A Vörös Ördögök védője is az események sodrában volt, mikor Ole Gunnar Solskjaer fiai döntetlent tudtak elérni Sam Allardyce csapata ellen. A hazai csapat 83 másodperccel a kezdő sípszót követően vezetést szerzett Mbaye Diagne fejese révén, majd Bruno Fernandes szenzációs kapáslövése segített az egyenlítő gól megszerzésében a szünet előtt.

 

A félidőt követően a United hajtott a győzelemért, de a labda nem talált utat a kapuba, kiváltképp, hogy a Maguire ellen elkövetett szabálytalanságot végül a VAR felülbírálta.

 

Ezt követően Maguire került közel a győztes gól megszerzéséhez, a United akadémistája, Sam Johnstone azonban az ujjhegyével tudta hárítani a kapuja felé érkező fejest a ráadásban. A csapatkapitányunk őszintén értékelte a vasárnap látottakat.

 

"Igen, számos helyzetet kialakítottunk, eleget, hogy győztesen hagyjuk el a pályát" - mondta a védő a Sky Sports-nak a mérkőzést követően.

 

"Megnehezítettük a saját helyzetünket azzal, hogy korán gólt kaptunk, de nálam az az eset egyértelmű szabálytalanság. A végén persze csak a kapufát sikerült eltalálnom Sam [Johnstone] kiváló védése miatt. Csalódást keltő egy ponttal távozni, mert úgy érezzük, hogy többet érdemeltünk volna. A saját térfelükön voltunk a játék java részében, helyzeteket dolgoztunk ki, ők blokkolták a lövéseinket és tisztáztak a kapu elől. Többre is képesek vagyunk, ez biztos, fejlődni is tudunk, de ez elkeserítő."

 

 

A középső hátvéd szerint a United remekül reagált a korai kapott gólra, még úgy is, hogy rendkívül bosszantó volt megint hátrányból kezdeni a mérkőzést.

 

"Egyértelmű, hogy nem egyszerű, ha korán gólt kapsz, ráadásul itt alapból is nehéz játszani. Tudtuk, hogy mélyen fognak védekezni, számos játékossal a saját térfelükön, úgyhogy csak megnehezítettük a dolgunkat" - hangsúlyozta a 27 éves játékos.

 

"Úgy éreztem, hogy jól tudunk reagálni, talán néha járattuk csak lassan a labdát, de helyzeteket dolgoztunk ki, a második félidőben pedig remek sebességbe kapcsoltunk. Egy másik napon két, vagy három gólt is szerzünk és akkor nincs miről beszélni, de természetesen fejlődnünk kell."

 

A kapufán csattanó fejes előtt a United büntetőt kapott amiatt, hogy Maguire-t lerántották a tizenhatoson belül. Craig Pawson azonban - miután leellenőrizte a jelenetet a VAR monitoron - felülbírálta az ítéletet.

 

"Holtbiztos voltam a büntetőt illetően" - mondta a csapatkapitány, aki egy rúgást érzett a sarkánál, majd lerántották a vállánál fogva.

 

"Többet kell tennünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket, nem hagyatkozhatunk csupán a VAR döntéseire. Több erőfeszítést kell tennünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, fejlődnünk kell."

 

A United visszakerült a második helyre a Premier League-ben, pontegyenlőséggel a Leicester Cityvel, akik 3-1-re győzték le a Liverpoolt a King Power Stadionban szombaton. A hangos szomszédaink állnak a tabella élén, akik hét ponttal több pontot szereztek a Vörös Ördögökhöz képest úgy, hogy egy meccsüket még nem játszották le.

 

Maguire még mindig bizakodó a United bajnoki esélyeit illetően és hangsúlyozta, hogy a klub elvárása csak az lehet, hogy minden mérkőzést megnyerjenek.

 

"Persze, hogy ott vagyunk" - mondta az angol válogatott, mikor arról kérdezték, hogy versenyben van-e még csapata a Premier League győzelemért.

 

"Saját magunkra kell koncentrálnunk, és meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket. A Manchester City nagyon jó formában van jelen pillanatban. Nagy pontkülönbséget tudtak maguknak kiharcolni, de nekünk magunkra kell koncentrálnunk."

 

A United következő Premier League mérkőzését a Newcastle United ellen fogja játszani február 21-én.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!