Solskjaer reakciója a Real Sociedad legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer megosztotta értékelését Manchester United 4-0-s idegenbeli, Real Sociedad elleni Európa-liga győzelme kapcsán.


Sokkal jobban hasonlítottunk magunkra

"Beszéltünk róla a mérkőzés elején, hogy vissza kell térnünk a régi önmagunkhoz. Nem a direktebb, hanem a sokkal gyorsabb játékot kell választanunk, megtalálni a helyzeteket. Mivel tudtuk, hogy a semleges pálya ellenére ez egy idegenbeli mérkőzés, ezért tisztában voltunk vele, hogy minden szerzett gól nagyon sokat fog érni. Szóval miért ne kockáztattunk volna, mentünk volna előre és próbálkoztunk volna a védelmük mögé belőtt labdákkal? Tudtuk, hogy magasan fognak védekezni és nem olyan gyorsak, mint Marcus és Dan, szóval az üres területeket céloztuk meg. Újra magunkra akartunk hasonlítani. Az elmúlt hetek, nem tudom hogyan mondjam angolul, staccatora, stop start rendszerre hasonlítottak, ahol nem teljesítettünk igazán jól. Itt minden azon múlt, hogy megtaláljuk-e újra önmagunkat, pozitívak és lelkesek tudunk-e lenni és egészen addig futunk, ameddig le nem jövünk a pályáról."

 

Az üres területek kiaknázása

"Minden csapat támadás alatt tart, ők is így tettek, szóval minden azon múlt, hogy sikerül-e megtalálni azokat a pillanatokat, amikor üres terület keletkezett mögöttük, vagy a védők között. Úgy érezzük, hogy egy tanulási folyamatban vagyunk. A szezonunk egy kissé kiegyensúlyozatlan volt eddig. Az utóbbi időben nem tudtunk sokszor nyerni, de ma úgy éreztem, hogy egy kis X-faktor újra visszaköltözött belénk. Jól játszottunk, kíméletlenebbek voltunk a kapu előtt, még akkor is, ha addig több nagy lehetőségünk is volt, amíg meg nem szereztük az első gólt. A második gólunkat követően egyértelműen kinyílt a mérkőzés, mi pedig hatalmas területeket találtunk magunk előtt."

 

Bruno duplája

"Helyzeteket dolgoztunk ki, ő pedig nem tétlenkedett. Ő nagyon jól találja meg az üres területeket, amikor pedig arra van szükség, akkor világklasszis technikai képességeket tud megcsillantani. Két nagyon szép gólt szerzett. Bruno mindig megfelelően akarja elvégezni a következő feladatát. A képességei legjavát akarja megcsillantani és az nagyon jó, hogy egy ilyen tulajdonságú és minőségű játékossal rendelkezünk. Soha nem ül a babérjain. Ha két gólt szerzett, akkor akar egy harmadikat is, ha gólpasszt adott, akkor még egyet szeretne. Mindenkinek irányt mutat, de persze néha túlzottan buzog benne a bizonyítási vágy és túl sokat akar. Ma nagyszerűen játszott a pozíciójában és akkor volt az üres területekben, amikor szerettük volna, azt pedig láthattuk, hogy ezekben mennyire tudott hatékony lenni."

 

 

Mason középen játszatása

"Ma azért hoztuk meg a döntésünket [Mason csatárként szerepeltetéséről], mert úgy éreztük, hogy Marcus és Dan képesek lesznek a szélső védők mögé kerülni, ez pedig fontos lehet számunkra. Mason játszott csatárként középen, visszalépett, labdát szerzett és továbbra is hol a szélen, hol csatárként fog játszani. A későbbiekben meg fogjuk találni a végleges posztját, de valószínűleg még szüksége lesz egy-két évre ahhoz, hogy igazán belenőjön az igazi 9-es szerepkörbe."

 

Végig akarunk menni

"Azt biztosan állíthatjuk, hogy a tavalyi szezon Európa-liga szerepléséből semmit se kaptunk. Beszélhetünk az elődöntőről, de a végén üres kézzel távoztunk, szóval néha úgy is lehet erre tekinteni, hogy nem érte meg a fáradozást. De szerintem az előző idény tapasztalatai segítették a csapatot, a fiúkat és már vannak korábbról élményeink. Csak azáltal lehet tanulni a saját hibáidból, ha ki tudod javítani őket. Azt kell hogy mondjam, hogy a tavalyi elődöntős vereség még mindig ott van a fejünkben. Természetesen fáj. Egy nagyon jó Sevilla ellen játszottunk és úgy éreztük, hogy egészen a sorozat legvégéig kellene menetelnünk."

 

Következik a Newcastle

"Természetesen nagyon sűrű a programunk és mint ma is láthatták, próbáltuk egy kicsit rotálni a csapatot és cserékkel frissíteni egy órányi játékot követően. Mindenki szempontjából jó volt ez a meccs a játékpercek gyűjtésére és a formába lendülésre. Változtatásokat kellett eszközölnünk, folyamatosan frissítenünk kellett, mert vasárnap már újabb bevetés vár ránk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!