Ole: A csapatomnak sokat kell játszania

Ole Gunnar Solskjaer tervei szerint csapatának a szezon hátralévő részében is sok mérkőzést kell majd játszania.


A Vörös Ördögök a Premier League-ben jelenleg 2. helyen állnak a városi rivális Manchester City mögött, két hét múlva pedig pont a hangos szomszédok ellen fognak rangadót játszani a bajnokságban. Emellett a csapat még versenyben van az FA-kupában és az Európa-ligában is a végső győzelemért.

 

A Newcastle elleni találkozó utáni sajtótájékoztatóján a United norvég menedzsere arra a kérdésre, hogy mennyire fontos számukra a Szarkák elleni 3-1-es siker, az alábbiakat válaszolta: "Volt néhány kudarcunk" - utalt a West Brom és a Sheffield elleni mérkőzésekre. "Visszanéztük ezeket a meccseinket és megbeszéltük az okokat, amik miatt nem sikerült a tervezett pontok megszerzése. De már nem ezzel akarok foglalkozni."

 

"A srácok nagyon koncentrálnak és hamar túl tudnak lépni a kudarcokon, valamint fizikálisan is gyorsan regenerálódnak. Tudom, hogy ez nem könnyű. Például múlthéten csütörtökön este játszottunk, talán ezért is volt szükségünk 45 percre a vasárnapi találkozón, hogy átvegyük a mérkőzés teljes irányítását a Newcastle ellen."

 

A Steve Bruce csapata elleni győzelem előtt Torinóban sikerült szintén győzni egy erős csapat ellen nemzetközi porondon, mely győzelem nagy előrelépést jelentett az Everton és a West Brom elleni találkozókon látott teljesítményhez képest. Ezen a két találkozón ugyanis 4 bajnoki pontot veszített a csapat, ám Solskjaer cáfolta, hogy emiatt más sorozatokban sem lehetnek sikeresek.

 

"Nem lehet egy stadionban pályára lépni úgy, hogy például a Premier League-ben rosszul játszottunk, akkor itt is rosszul fogunk játszani, vagy hogy az Európa-ligába jól ment, akkor máshol is jól fog menni. Fontos a lendület felépítése, ehhez pedig az kell, hogy a játékosok higgyenek abban és érezzék, hogy jó teljesítményt nyújtanak. Ez fontos" - tette hozzá a norvég mester.

 

 

A United jelenleg 10 pontra van lemaradva a bajnoki éllovas City mögött, amely minden sorozatot figyelembe véve 18 mérkőzéses győzelmi szériát tudhat maga mögött. A városi rivális egyébként legutóbb 2020. december 12-én nem tudott megnyerni egy találkozót, aminek 0-0 lett a végeredménye és pont a Vörös Ördögök ellen játszották azt a meccset, valamint ezt követően 3 nap múlva idegenben a West Ham csapatával is ikszeltek.

 

A két manchesteri csapat márciusi bajnokiján lehetőség nyílik arra, hogy 7 pontra csökkenjen a két csapat közötti különbség, amennyiben ez a jelenlegi 10 pontos differencia megmarad. Ole ezzel kapcsolatban a következőt mondta: "Soha nem fogom azt mondani, hogy ennyi volt. Számtalan példa van arra, hogy egy csapat dolgozik, hajt és jól alakulnak a dolgok. Nekünk most a saját meccseinkre, a saját feladatunkra kell koncentrálnunk. Erre van ráhatásunk, ezt tudjuk a saját kezünkben tartani. Nem gondolkozhatunk úgy, hogy lazítunk, mert a céljaink messzinek tűnnek, vagy mert nincs értelme küzdeni. Sok találkozó van még hátra és közben rengeteget fejlődik a csapat."

 

A Manchester United következő 4 találkozója az alábbiak szerint alakul:

 

- 2021.02.25. 21:00 Manchester United - Real Sociedad (Európa-liga, hazai)

- 2021.02.28. 17:30 Chelsea - Manchester United (Premier League, vendég)

- 2021.03.03. 21:15 Crystal Palace - Manchester United (Premier League, vendég)

- 2021.03.07. 17:30 Manchester City - Manchester United (Premier League, vendég)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!