Ole: Realistának kell lennünk az átigazolási piacon

Ole Gunnar Solskjaer figyelmeztette a Manchester United szurkolóit, hogy ne számítsanak korlátlan költekezésre a nyáron annak érdekében, hogy csökkentsék a Manchester City-től való lemaradásukat.


Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Manchester City megszerezheti négy éven belül harmadik bajnoki címét, miután igencsak egészséges előnyt sikerült összeszedniük a Premier League tabellájának élén. A szezon nagy részében a legfőbb kihívójuk a városi rivális United volt és bár üldöző szerepbe kényszerültek, Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, hogy a klub óvatosan fog költekezni a következő átigazolási időszakban a koronavírus világjárvány okozta helyzet miatt.

 

"A világjárvány egyértelműen érint mindenkit a futballban" - mondta Solskjaer keddi, hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatója keretében.

 

"Természetesen a bevételek csökkenése, az anyagi helyzet romlása hatással van mindenkire. És valószínűleg ránk is azzal lesz."

 

"Realistának és felelősségteljesnek kell lennünk azt illetően, hogy miként intézzük ügyeinket a pályán és azon kívül egyaránt. Vannak fejlesztések az edzőközpontban és a stadionban - távolabbról kell szemlélnünk a teljes képet. Hol költhetünk pénzt? És mennyit? Ez most a való világ. Minden megváltozott."

 

"Ezekkel a változásokkal együtt szerintem csökkenni fog a világfutballban nyélbe ütött átigazolások száma is."

 

Az ESPN hírforrásai arról számoltak be, hogy Solskjaernak rendelkezésére fog állni megfelelő mennyiségű pénzösszeg a csapat nyári megerősítésére. Ám a klub legutóbbi negyedéves pénzügyi teljesítményéről szóló jelentésben, amelyet csütörtökön jelentetnek majd meg, alaposan megmutatkozik majd a koronavírus világjárvány hatása és Solskjaer szerint a költekezésbeli korlátozások ahhoz vezethetnek, hogy így több játékos kerülhet fel a felnőttek közé az akadémiáról.

 

 

"Ezt a helyzetet különböző szempontokból is lehet nézni" - tette hozzá.

 

"Vannak olyan játékosaink az akadémiánkon, akiknek így most lehetőséget biztosíthatunk. A világon minden klub ugyanazon a helyzeten megy át, szóval más klubnál sincsenek másként a dolgok, mint nálunk."

 

A folyamatos pénzügyi bizonytalanságok ellenére Solskjaer és az erősítésekre fókuszáló csapata már a nyári átigazolási időszakra vonatkozó terveket véglegesíti. Az ESPN hírforrásai szerint középhátvédet, védekező középpályást és csatárt is szeretnének szerződtetni, de lehet, hogy Solskjaernak prioritási sorrendet kell majd felállítania azt illetően, hogy a rendelkezésére álló pénzösszeget kikre és milyen arányban használja fel.

 

"Mi természetesen mindig arra törekszünk, hogy fejlesszük a keretünket."

 

"Egyértelmű, hogy mindig jobb és jobb játékosokat szeretnénk a csapatunkban tudni."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!