Solskjaer reakciója a City legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer dicsérettel illette a Manchester United játékosainak hozzáállását és teljesítményét a vasárnapi, City elleni fantasztikus 2-0-s győzelmet követően.


Menedzseri értékelés a teljesítményről

"Fantasztikus. A kezdés természetesen megadta az alaphangot a mérkőzésre és egy perc után büntetőt kaptunk, amelyből gólt tudtunk szerezni. Miután pozitívak voltunk! Anthony megkapta a labdát, előre tekintett és a tizenhatoson belülre vezette a labdát. Pozitívnak kell lenni, ezt várjuk a játékosainktól. Én elégedett vagyok mindenkivel, de különösen Anthony-val, aki nehéz időszakon van túl. Azt gondolom, hogy ő volt a mérkőzés legjobbja."

 

Martial és Shaw játéka is kérdéses volt

"Igen, ő [Martial] remek volt ma. Kérdéses volt a játéka a mérkőzést megelőzően, ahogyan Shawé is - micsoda teljesítményt nyújtott az egész csapat, de különösen ők ketten, amikor arra gondolunk, hogy túl kellett lenniük a bemelegítésen ahhoz, hogy azt mondják, rendben, tudják vállalni a játékot. Nagyon boldog vagyok miattuk és ez is csak azt mutatja, hogy egyre erősebbek, robosztusabbak vagyunk, amelynek köszönhetően ellenállni tudunk az olyan apróbb dolgoknak, amelyekért korábban azt mondtuk volna, hogy 'oh, nem tudok játszani'. Szükségünk volt rájuk, a csapatnak is, ők pedig ezt tudták. Elégedett vagyok a hozzáállással, mert az ilyen mérkőzéseken az ember nem magáért, hanem a Man Unitedért küzd. Ők pedig kimentek a pályára és a legjobbjukat nyújtották a Man Unitedért."

 

A korai tizenegyes kulcsfontosságú volt

"Ez megadta egy kicsit az alaphangot és azt gondolom, hogy az első 10-15 percünk remekül sikerült. Támadtunk, presszingeltünk, hibára kényszerítettük őket és azt gondolom, hogy a tempó is nagyon gyors volt. Utána elkezdték többet birtokolni a labdát és az én véleményem szerint túlzottan is beszorítottak minket és túl sok labdát szórtunk el, de így is elérkeztünk a félidőig, ahol egy kicsit rendezhettük magunkat. Még pozitívabbá válhattunk, nem szabadott az eredményre gondolnunk, csak a jó teljesítményre és hogy megnyerjük a második félidőt is."

 

Henderson létfontosságú volt a második gól előtt

"Nagyszerűen dobta a labdát Luke elé és amikor ő megindul, akkor szinte lehetetlenség megállítani. Remekel ebben a szezonban és ismételten nagyon elégedetté tett. Az, ahogyan elindul, akár egy újabb gólt is eredményezhetett volna a meccs végén. Megkértük, hogy többször lóduljon meg a szélen a labdával, ő pedig erre válaszolt is."

 

 

Kapott gól nélkül távozni a City-től hatalmas siker

"Hosszasan kellett védekeznünk, nekik pedig csodálatos játékosaik vannak. Bátor a taktikájuk és olyan stílusban játszanak, amelyben bárhonnan jöhet a veszély - jobbról, balról, középről. Több mint 90 percig fokozott figyelemmel kell játszani ellenük, szóval a fiúk minden elismerést megérdemelnek ma este, de aztán ezt el kell felejtenünk, mert csütörtökön már az AC Milan vár ránk."

 

Nagyon éhesek voltunk a sikerre

"Annak kellett lennünk. A futball világában senkinek, egy csapatnak se lenne esélye ellenük anélkül, hogy egységes és sikerre éhes lenne. Előre tudni lehet, hogy ellenük nagyon jól kell védekezni, de emellett a labdával is pozitívnak kell lenni."

 

Elégedett Hendersonnal

"Egyre felnőttebbé, érettebbé válik, szóval nagyon-nagyon boldog vagyok miatta és már csak a jelenlétével is tudatja velünk, hogy a jövő világklasszis kapusa áll a kapunkban."

 

Vélemény a bajnoki címért folyó harcról

"Egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk, természetesen még túl távol vannak tőlünk ahhoz, hogy az elkapásukra gondolhassunk. A tavalyi évben a Leicester City-t 15 pontos hátrányból értük be, de természetesen ezek különböző helyzetek. Eddig remekeltek és még ma is hatalmas nyomás alá helyeztek minket, úgyhogy egy hihetetlenül jó csapat ellen kellett játszanunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - AC Milan

Európa-liga nyolcaddöntő 1. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!