Maguire: Jobbnak kell lennünk Olaszországban

Harry Maguire szerint a Manchester Unitednek jobban kell teljesítenie jövő héten csütörtökön az AC Milan elleni visszavágón, ha tovább akarnak jutni a legjobb 8 csapat közé.


Az Old Traffordon lejátszott találkozó vége rendkívül kiábrándítóra sikerült, mivel a hármas sípszó előtt sikerült az olaszoknak betalálni és ezzel 1-1-re módosítani a mérkőzés végeredményét. Az egy idegenben szerzett gól pedig rendkívül értékes lehet még a visszavágón.

 

Az 1-1-es döntetlenre végződött meccsen a Vörös Ördögök fiatal játékosa, Amad Diallo szerezte meg a vezetést a házigazdák számára az 50. percben, de Simon Kjaer a 92. percben egalizálni tudott, pedig már úgy tűnt, hogy győzelemmel utazhatunk a San Siroba.

 

A döntetlen eredménytől függetlenül a United kapitánya, Harry Maguire optimistán látja a helyzetet, de figyelmeztette csapattársait, hogy ennél jobb teljesítmény kell a Rossoneri ellen.

 

"Még csak félúton járunk és pozitívnak kell maradnunk, viszont jobban kell játszanunk" - mondta a BT Sportnak. "Kiábrándító az utolsó percben egyenlítő gólt kapni függetlenül attól, hogy nem hoztuk a legjobb formánkat, sőt, kényelmesen elvoltunk a pályán."

 

"Nem dolgoztak ki sok helyzetet, bár a gólunkat követően többet birtokolták a labdát. Úgy tűnt, hogy 1-0 lesz a vége és be kell látnunk, hogy szégyenben maradtunk. Olaszországban sokkal jobban kell játszanunk. Úgy érzem, hogy ettől függetlenül megérdemeltük volna az 1-0-s győzelmet. Ők birtokolták többet a labdát, de nekünk volt meg az igazi esélyünk megnyerni a mérkőzést."

 

"Jobban kell játszanunk és tudjuk, hogy erre képesek is vagyunk. A jövő csütörtöki találkozó izgalmas lesz és rendkívül fontos számunkra. Ha ott jobbak tudunk lenni, mint ma este, akkor tovább fogunk jutni."

 

Az olaszoknak két gólját is érvénytelenítették az első játékrészben, ami ébresztő volt a United játékosai számára. Az elsőt les miatt vették el, míg a második találatot pedig a VAR érvénytelenítette kezezés miatt.

 

"Nem néztem vissza a helyzetet, de biztos vagyok benne, hogy jogos volt a les befújása" - mondta Harry. "A második góljuknál jobban kellett volna figyelnünk a bedobást követően. Egyébként gyönyörű találat lett volna. Ezt az esetet sem néztem még vissza, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy valóban kéz volt-e, vagy sem."

 

 

A kapitánynak lehetősége volt a találkozón a gólszerzésre, viszont a kapufáról a labda kifelé pattant.

 

"Azt a helyzetet be kellett volna lőnöm. Nincs mentségem erre a hibára. Gólt kellett volna szereznem. Ezért vagyok védő és nem csatár, mert az ilyen helyzeteket a csatárok belövik, de nem akarok mentegetőzni."

 

Amit Maguire nem tudott megtenni a szünet előtt, azt Diallo megtette a második félidő elején fejjel. Sajnos a végén a milánói csapat örülhetett Kjaer találata miatt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!