Solskjaer reakciója a West Ham legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megosztotta véleményét a West Ham United 1-0-s legyőzéséről.


A Vörös Ördögök átmentek a mentális teszten

"Ez hihetetlenül fontos volt számunkra. Tudjuk, hogy milyen lendületet képes adni vagy éppen elvenni, és természetesen a Milan ellen az utolsó percben kapott gól egy mentális teszt volt számunkra. Azt illetően, hogy miként reagálunk majd rá, mi pedig a megfelelő módon tudtunk reagálni. Megóvtuk a kapunkat a kapott góltól. Viszont gyengén kezdtünk. Azt kell hogy mondjam, az első 15 percben könnyen engedtük őket labdát szerezni és abból gyors kontrákat indítani. De aztán a hátsó négyesünk visszaszerezte számunkra a labdát. A labdaszerzések nagyon jól működtek és egyetlen kapura tartó lövést se engedélyeztünk számukra. Deannek [Henderson] nem kellett egy lövést se hárítania, ami egy jó teljesítménynek a jele."

 

Újabb nagy váltás

"Ez nagy erőfeszítést igényel. A Man United színeiben a Premier League-ben játszani minden egyes napon, minden egyes alkalommal azt jelenti, hogy mindent bele kell adnod. Ez egy hihetetlenül könyörtelen szezon, de ők újra és újra megfelelően teljesítenek és mint már többször el is mondtam, nagyon lenyűgöz a hozzáállásuk, az akaratuk, az eltökéltségük, hogy újra és újra összeszedik magukat ezekhez a feladatokhoz."

 

Kihagyott helyzetek

"Az ilyen ősz hajszálak a meccs végi befejezések miatt vannak! Ha az utolsó passz, beadás vagy befejezés pontosabb, akkor már 2-0 és sokkal kényelmesebbé válik a meccs, lehet pihenni, de mi ennél a klubnál soha nem a könnyebbik végét szoktuk megfogni a dolgoknak."

 

 

Balszerencsés Greenwood

"Igen, remekül játszott. De ez az utóbbi időben is elmondható volt róla. Kezd egyre érettebbé válni. A döntéshozatali képessége mindig is nagyon jó volt. Csak egy újabb gólra lenne szüksége. Meg is fog érkezni. Ma már nagyon-nagyon közel járt hozzá és ez egy kimagasló teljesítmény volt tőle."

 

Védekezésbeli stabilitás

"Fájdalmas olyan gólt kapni, mint a Milan elleni, de mi jobban védekezünk. A védekezésünk már a csatársornál megkezdődik. Amikor támadunk, akkor azt gondolhatnánk a csatáraink kapcsán, hogy 'gyerünk, rontsatok rájuk', de ők hihetetlenül sokat presszingelnek és futnak. Ez az egyik leginkább elégedettségre okot adó dolog a mai napban. Volt energia Masonben [Greenwood], Brunoban [Fernandes], Danben [James] és Marcusban [Rashford]. Nem éreztem úgy, hogy cserélnünk kellene, mert nagyon jó munkát végeztek."

 

Kulcsfontosságú győzelem a top4-ért vívott harcban

"Igen, ez egy egyértelműen fontos hét volt számunkra. Fontos három pontot szereztünk. Tudjuk, hogy a West Ham harcban áll a top4-ért, szóval ez egy nagy eredmény, emellett pedig újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül. Az utóbbi időben jók vagyunk a védekezés tekintetében és a hozzáállás, a vágy és az eltökéltség is egyre jobb és jobb. Ez majd azt fogja eredményezni, hogy egyre több tapasztalatot és önbizalmat fogunk gyűjteni, mert ez még egy fiatal csapat, néhány nagyon fiatal játékossal. Van néhány sérültünk, de azok, akik játszottak, jól teljesítettek."

 

Az előttünk álló hét

"Nagy hét vár ránk, Európa-liga és FA-kupa mérkőzéssel. Szóval nagyon várjuk, hogy néhány játékosunk visszatérjen csütörtökre és jó teljesítménnyel rukkoljunk elő. Abban reménykedünk, hogy öt sérült játékosunkra is újra számíthatunk. Davidra [De Gea] remélhetőleg. Donnyra [van de Beek], Paulra [Pogba] és Edinsonra [Cavani] talán, Anthony-ra [Martial] pedig valószínűleg, az ő visszatérése eléggé valószínű, szóval talán erősebb kerettel kelhetünk majd útra Olaszországba."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

AC Milan - Manchester United

Európa-liga nyolcaddöntő 2. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!