Ole csapata fejlődésének fokmérőjéről

Szinte nem telik el úgy hét, hogy Ole Gunnar Solskjaert ne kérdeznék meg arról, hogy csapata számára egy trófea megnyerése jelentené-e a következő lépést - a menedzser pedig egyetért ezzel a felvetéssel.


A Vörös Ördögök nem nyertek trófeát az Európa-liga 2017 májusi megnyerése óta, de a 2020/2021-es szezonban még ugyanabban a sorozatban és az FA-kupában is versenyben van a csapat a végső győzelemért.

 

A csütörtök esti, AC Milan elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón azonban a szokásoshoz képest kissé másként tették fel a kérdést Ole-nak: miként méri csapata fejlődését?

 

Az egykori kiváló csatár pedig elmondta, bár a United mindig a trófeákat hajszolja, a bajnoki teljesítmény szolgál igazi fokmérőül bármilyen fejlődésre.

 

"Természetesen mi mindannyian trófeákat szeretnénk nyerni ennél a klubnál" - ismerte el Ole.

 

"De néha egy trófea elrejthet egyéb klubnál folyó történéseket. A bajnoki helyezésből látható igazán, hogy tényleg fejlődsz-e. Néha a kupasorozatokban a szerencsének is fontos szerepe lehet; lehetsz persze balszerencsés is a sorsolással és az olyan mérkőzésekkel, amelyeket különböző tényezők döntenek el."

 

"Azonban a mi célunk persze a győzelem; ez az, ami a futballban az elvárás és mindig mindenki trófeákat akar szerezni."

 

"Szerintem a mindennapi történések jellegét tekintve rengeteg változás és fejlődés érzékelhető a napi rutinunk és munkánk tekintetében. A fiúk mindent megcsinálnak, amit kérek tőlük. Kívülről kell megítélni azt, hogy mennyit fejlődtünk. 12 ponttal többel rendelkezünk ahhoz képest, hogy az előző szezonban ilyenkor mennyink volt."

 

 

Solskjaer bevallotta, amikor 2018 decemberében ideiglenesen kinevezett menedzserként megérkezett a klubhoz, úgy érezte, hogy egy nagy, hosszú távú újjáépítésre lesz szüksége.

 

"Most már két és fél éve én vagyok itt [az azóta eltelt időből, hogy a klub 2017-ben utoljára trófeát nyert] és úgy éreztem, hogy nagy újjáépítésbe kell kezdenem" - tette hozzá.

 

"De a bajnoki pozícióból szűrhető le igazán, hogy sikerült-e előrébb lépni, fejlődni. Ez mutatja meg azt, hogy egy csapat képes-e kezelni a hullámhegyeket és -völgyeket egyaránt."

 

De érvelése szerint egy Európa-liga vagy FA-kupa siker nem bizonyítaná még azt, hogy csapata közelebb került a kész állapothoz, hiszen egy olyan klubról van szó, amely szurkolótábora azt várja el, hogy a Vörös Ördögök a Premier League és a Bajnokok Ligája megnyeréséért versengjenek.

 

"Nyernünk kell valamit és ha jól játszunk, akkor a trófeák is vissza fognak térni. De egy trófea alapján még nem állíthatnánk azt, hogy 'visszatértünk'. Kiegyensúlyozottan a bajnokság élén kell állnunk és nyernünk kell a trófeákat. Egy kupasiker elrejtheti az általános gyengélkedést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!