Shaw: Pogba világklasszis

A Manchester United bal hátvédje dicsérettel illette Paul Pogbát az AC Milan elleni 1-0-ra megnyert visszavágót követően.


Luke Shaw ismét része volt a United védelmének, amely szilárdan állt az olasz óriás, az AC Milan ellen. Harry Maguire, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka és Henderson társaságában Ole Gunnar Solskjaer csapata 7 meccsből 6 alkalommal nem kapott gólt.

 

A múlt héten az Old Traffordon elért 1-1-et követően a Unitednek mindenképp gólt kellett szereznie, hogy bejussanak a legjobb 8 közé, a találatot pedig Paul Pogba szállította, aki csereként állt be a második félidő elején.

 

Shaw a Rossoneri elleni győzelmet követően a BT Sportnak és az MUTV-nek nyilatkozva a következőket mondta.

 

"Nyilvánvalóan nagyon boldog vagyok, hogy túl vagyunk ezen a találkozón. Azt hiszem mindenki egyetért azzal, hogy nem játszottunk elég jól. Sőt, az első félidőben rettenetesek voltunk. Az első félidő elején 10-15 percig tudtuk birtokolni a labdát, utána mintha kikapcsoltunk volna és hanyagok lettünk. Kóvályogtunk a pályán és eladtuk a labdát, amivel saját magunkat helyeztük nyomás alá."

 

Ezután dicsérettel illette Paul Pogbát, aki az Everton elleni 3-3-as találkozó óta most először lépett pályára.

 

"Igaz, hogy csere volt, de mindig jól jön a második félidőben, ha van egy világklasszis játékos a csapatban, aki beállásával változást tud hozni. Ezt ő megtette, zseniálisan. A legfontosabb pedig nem is a mutatott játék képe, hanem az, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba."

 

 

A francia középpályás előbb elegánsan úgy tett, mintha egyből lőne, amivel megzavarta a védelmet, majd második szándékból éles szögből rendkívül elegánsan a hálóba lőtte a labdát.

 

"Szűk helyen mindig zseniálisan játszik" - tette hozzá Shaw. "Őszinte leszek, nagyon hiányzott az elmúlt hetekben, amíg sérült volt. A csapat most egyre erősebb lesz, mert szépen folyamatosan jönnek vissza az eddig sérült játékosok. Mind pozitívak vagyunk és vasárnapra pedig még erősebbek lehetünk a visszatérőkkel."

 

Csütörtök Shaw számára különösen fontos nap volt, hiszen ismét meghívót kapott az angol válogatottba Harry Maguire, Dean Henderson és Marcus Rashford társaságában és ide vehetjük még a kölcsönben lévő Jesse Lingardot is. A 25 éves játékos így tagja lesz Gareth Southgate csapatának a világbajnoki selejtezőkön.

 

"Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy beválogattak a nemzeti csapatba" - mondta Luke mosollyal az arcán. "Már jó ideje nem kaptam meghívót és az volt a célom, hogy újra képviselhessem a hazámat. Szerencsére ez újra sikerült."

 

"Természetesen nem állok meg, továbbra is keményen fogok dolgozni és várom, hogy a válogatottban is pályára léphessek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!