Leicester City 3-1 Manchester United

Eddig tartott az FA-kupa a Vörös Ördögök számára, a Rókák megérdemelten győztek a United ellen a negyeddöntőben.


Paul Pogba bekerült a kezdőcsapatba, akárcsak Telles és van de Beek is. A Leicesternél nem sok változás volt a Sheffield elleni győzelmükhöz képest.

 

A találkozó elején a hazai csapat volt aktívabb, bár ez nem jelentette azt, hogy helyzetek is párosultak Vardyék játékához.

 

Eltelt már az első 15 perc, amikor az első nagy lehetőséget láthattuk a meccsen. Fred adta el a labdát saját térfélen, Perez játszott Vardy-hoz, aki középre lőtt, Maguire mentett, de épp az angol csatárhoz került vissza a labda, aki azonnal tüzelt, Hendersonnak kellett nagyot védenie Iheanacho elől.

 

A 18. percben Vardy futott a kapu felé a labdával, passz helyett inkább lőtt, Maguire hatalmasat blokkolt.

 

A Rókák aktívabb focija meghozta a gólt a 24. percben. Henderson játszott Maguire-höz, aki Fredet találta meg. A brazil hihetetlen rossz döntést hozott, amikor úgy vélte, hazaadja a labdát, nem is sikerült neki jól, Iheanachót indította a passzával, aki elhúzta a kapus mellett és a kapuba gurított, 1-0 a Leicesternek.

 

A 31. percben szabadrúgást végezhetett el a Leicester a United 16-osának sarkánál. Legurítás után remek blokk volt a manchesteri védelemtől, öten is megindultak előre, de van de Beek inkább elkezdett cselezgetni és forgolódni, majd eladta a játékszert. A holland egyelőre ma sem váltotta meg a világot, alig volt nála a labda, folyamatosan olyan, mintha direkt kivonná magát a meccs alól.

 

Hét perccel később egyenlített a United. Pogba gurított középre, szerencsére van de Beek itt is kivonta magát a játékból, de ezúttal nagyon jól tette, mert érkezett Greenwood és 11 méterről a kapuba lőtt, 1-1!

 

Pogba is lőtt egyet, de nagyon gyengére sikerült a próbálkozása, míg a másik oldalon Perez próbálkozása ment kapu mellé.

 

A szünetig már nem történt egyéb izgalmas, maradt az 1-1, ami talán inkább a Vörös Ördögök számára volt pozitívum.

 

A második félidőt is a Leicester kezdte jobban és előnyhöz is jutottak a hazaiak, Tielemans átlövése talált utat a jobb alsóba, 2-1 a Rókáknak.

 

Vardy növelhette volna csapata előnyét, Greenwood vesztett labdát, a csatár elment Maguire mellett, de a rövid kapufa mellé lőtt. Szerencse, hogy maradt a 2-1.

 

Négyet cserélt Solskjaer, nem volt meglepő, hogy Telles és van de Beek is a lecseréltek között szerepelt, a menedzser próbálta növelni csapata támadóerejét Fernandesékkel.

 

Jobban mozgott a csapat a cseréket követően, azonban helyzetek is kellettek volna, ha egyenlítésen álmodott a gárda.

 

Lett helyzet, de a másik kapu előtt. Albrighton végzett el szabadrúgást balról, a labda átszállt a hosszúra, ahol Iheanacho állt és kapuba fejelt. Innen nem egyszerű kiharcolni a hosszabbítást.

 

Lassan lecsorgott a mérkőzés maradék része, a Leicester már beállt a védekezésre, a Unitedben pedig nem égett a tűz ahhoz, hogy bármilyen hosszabbításról vagy győzelemről lehetett volna beszélni. Bár a cserék után volt egy kis fellángolás, de ezen a napon jóval kevesebb hiba kellett volna a sikerhez.

 

Még a 88. percben Fernandes szabadrúgása jelenthetett volna egy kis fényt, de a jobb felsőbe tartó labdát Schmeichel szögletre tolta.

 

Négy perc ráadást mutatott a tartalék játékvezető, azonban ez a meccs már eldőlt. Megérdemelten jutott tovább a Leicester, több lehetőségük is volt és fejben sokkal inkább rendben voltak a hazaiak.

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Leicester City 3-1 Manchester United
King Power Stadium

 

Vezette: Andre Marriner

 

Leicester: Schmeichel - Soyuncu, Evans, Fofana - Castagne, Tielemans, Ndidi, Albrighton - Perez(Praet 73.) - Vardy(Choudhury 83.), Iheanacho
Nem használt cserék: Ward, Amartey, Daley-Campbell, Fuchs, Thomas, Mendy, Leshabela

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles(Shaw 64.) - Fred(Diallo 85.), Matic(Fernandes 64.) - Greenwood, van de Beek(Cavani 64.), Pogba(McTominay 64.) - Martial
Nem használt cserék: De Gea, Tuanzebe, Williams, James

 

Gólszerző: Iheanacho 24', 79', Tielemans 52' illetve Greenwood 38'

 

Sárga lap: Albrighton, Evans illetve Maguire, McTominay


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!