Solskjaer reakciója az FA-kupa kiesésre

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, a fáradtság okozta csapata vesztét, miután a Vörös Ördögök fantasztikus csütörtök esti AC Milan elleni olaszországi győzelmük után 3-1-re kikaptak a Leicester City-től.


Hiányzó energia

"Természetesen csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de valószínűleg az összes körülmény összejátszásának köszönhető, azaz az összes utóbbi időben lejátszott mérkőzésnek és a sok sérülésnek. Nem akarok kifogásokat keresni, de próbálok magyarázatot találni, amely részemről az, hogy volt néhány sérülésből visszatérő játékosunk, akik nem igazán tudtak megfelelő edzettségi állapotba kerülni. Egy ideje már nem játszottak és vannak mások, akik bár sokat a pályán voltak, de hiányzott belőlük a lendület, az energia, amit általában látni szoktunk. Olyan könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, amilyeneket általában nem szoktunk, egy olyan jó csapat, mint a Leicester ellen pedig ez megnehezíti a helyzetet."

 

Szépen kidolgozott gól Masontől

"Nagyszerű gól és remek volt látni, hogy Mason ösztönei ismét feléledtek. Remek befejezés volt, amit jól készített elő Paul és Donny is, utóbbi anélkül, hogy hozzáért volna a labdához. Voltak pozitív pillanatok is és nagyszerű volt látni, hogy Paul és Donny újra a pályán vannak, Edi visszatért és Anto újra 90 percet tudott teljesíteni. Ez nagyon sokat jelenthet majd a következő két hónapra."

 

Donnynak és Paulnak a kezdőben volt a helyük?

"Újra ugyanezt a kezdőcsapatot jelölném ki. Úgy éreztük, hogy több, mint 45 perc van bennük, fontos játékosok számunkra. Ezért kezdtek."

 

Csúnya gólokat kaptunk

"Ahogy mondtam, ezen a meccsen minden összejátszott ellenünk. Normális esetben nem háromszögeznek ki minket. Általában visszaérünk és szerelni tudunk, de most nem volt meg bennünk a kellő lendület. Anélkül, hogy kifogást akarnék keresni a fiúknak, ez a magyarázat. Csak szinten tartani tudtuk magunkat, nem voltunk élesek. Néha a csütörtök esti bevetések ilyen módon vissza tudnak ütni."

 

 

Négy csere egy időben

"Olyan csapatot jelöltünk ki kezdőnek, amelyről úgy éreztük, hogy megnyerheti a mérkőzést vagy megvan az alapjuk ahhoz, hogy nyerjenek. Tudtuk, hogy az olyan játékosok, mint Donny és Paul nem lesznek többet a pályán egy óránál és azt is tudtuk, hogy lesznek olyan cseréink is, akik beállhatnak és képesek lesznek különbséget jelenteni, ha szükség lesz rá. Ebben reménykedtünk, amikor meghoztuk a cseréket - hogy ha beállnak, akkor extra energiát és új lendületet biztosítanak. Nem igazán tudtunk olyan élesek lenni, mint az utóbbi időben. Ahogyan mondtam, az egyre-másra jövő mérkőzések talán szerepet játszottak, ahogy a Leicester frissessége is, hiszen ők ma élesebbek tudtak lenni nálunk."

 

A sérülések nagy problémát jelentenek

"Szerintem mi egy olyan csapatot építünk, amely képes megbirkózni ezzel, de ugyanabban a pillanatban hat-hét sérültünk volt, többnyire ugyanazokon a posztokon, ezáltal pedig bizonyos játékosokat kellett agyonjátszatni. Ez olyan dolog, amelyhez már hozzá kellett szoknunk. Ha és amennyiben sikeresek akarunk lenni, ezzel meg kell tudnunk birkózni és természetesen magasabb szintet kell megütnünk, mint tettük azt a mai napon. Ez az, ami előrébb vihet minket. Én le vagyok nyűgözve egyébiránt, hogy ilyen, példa nélküli körülmények között egyáltalán eddig is el tudtunk jutni. Nem gondolom, hogy bárki a világon vagy Angliában átélt volna már hasonló időszakot korábban, ezért nagyon elégedett vagyok a fiaimmal. Lenyűgözőek és remek sorozatot produkáltak. Sajnos ma este nem tudtuk megtalálni a normál önmagunkat, néha ilyen előfordul."

 

Válogatott szünet - mi következik?

"Környezetváltozás. Néhányan elmennek a válogatott társaikhoz, néhányan pedig itt maradnak és edzenek. Minden egyes napot Carringtonban töltöttek, együtt dolgoztak és edzettek az elmúlt időszak minden napján. Szóval szerintem jót fog tenni számukra egy kis környezetváltozás. Húsvét vasárnap visszatérnek [a Brighton & Hove Albion elleni bajnokira] és újra készen fognak állni a feladatukra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!