Lindelöf célja az Európa-liga győzelem

Victor Lindelöf szerint a Manchester United a Granada elleni negyeddöntőt megelőzően már az Európa-liga megnyerését tűzte ki célul.


A csütörtök esti negyeddöntő első felvonását megelőző sajtótájékoztatón Ole Gunnar Solskjaer mellett a svéd középhátvéd vett részt.

 

Lindelöf, aki 2017 nyarán azt követően igazolt az Old Traffordra, hogy az azt megelőző szezonban a Vörös Ördögök elhódították az Európa-liga trófeáját, szeretné maga is átélni a sorozat megnyerésével együtt járó örömöt.

 

A korábbi Benfica játékos kemény összecsapásra számít a La Ligában vitézkedő Granada elleni első, idegenbeli mérkőzésen, de pozitív azt illetően, hogy a United képes lehet előnybe kerülni az egy héttel később megrendezendő visszavágóra.

 

"Természetesen olyan mentalitással fogunk ennek a mérkőzésnek nekivágni, hogy megnyerjük és tovább is jussunk" - kezdte újságírók kérdésére válaszolva.

 

"Ez egy olyan összecsapás lesz, ahol ki akarunk menni a pályára és jól akarunk teljesíteni, de tudjuk, hogy kemény ütközetre van kilátás. De első és legfontosabb, hogy győzzünk, így jó eredménnyel várhassuk a visszavágót."

 

Mióta véglegesítették Solskjaert a United kispadján, a csapat négy alkalommal jutott be valamilyen sorozat elődöntőjébe, ám a fináléhoz vezető lépést mindeddig nem tudták megtenni. Victor szerint ő és a keret többi tagja is eltökélt azt illetően, hogy ebben a szezonban javítsanak ezen a mérlegükön az Európa-ligában.

 

"Természetesen minden alkalommal, amikor részt veszel egy sorozatban, azért vagy ott, mert meg akarod nyerni" - tette hozzá.

 

"A múltban ezt nem igazán sikerült megtennünk, de remélhetőleg ebben a szezonban sikerül majd jobban szerepelnünk."

 

 

A manchesteriek 2-es számú játékosát védelembeli partnereiről is kérdezték a szerdai sajtótájékoztató keretében. Külön kitértek az újságírói kérdések a kapusokra és hogy van-e számára különbség azt illetően, hogy David de Gea vagy Dean Henderson áll a United kapujában.

 

"Mindkettejükkel nagyon nyugodtan és kényelmesen érzem magamat a pályán" - hangsúlyozta Victor.

 

"Szerintem minden alkalommal, amikor a kapuban álltak, a lehető legmagasabb szinten teljesítettek. Nagyszerű kapusokkal rendelkezünk és szerintem az mindig jó egy csapat számára, ha versenyhelyzet van."

 

A 26 éves válogatott játékos elismerte, ebben a szezonban többször is hát problémák gyötörték, de jól érzi magát a csütörtök esti megmérettetést megelőzően.

 

"Voltak problémáim a hátammal, de sokkal jobban érzem magamat, mint korábban."

 

Lindelöf belső védőtársa, Harry Maguire húsvétvasárnap 100. mérkőzését játszotta a United színeiben a Brighton & Hove Albion ellen 2-1-re megnyert bajnokin. Mióta 2019 nyarán átigazolt a Leicester City-től, az azóta csapatkapitánnyá avanzsált játékos Victor leggyakoribb partnere és egyértelmű, hogy ő ezt élvezi is.

 

"Rengeteg mérkőzést játszottunk együtt és minél többször játszol együtt valakivel, annál jobban kiismered."

 

"Szerintem jól teljesítettünk és volt néhány remek, kapott gól nélkül lehozott meccsünk nagy csapatok ellen. Emellett úgy érzem, hogy jelenleg jól megy a játék. Jól érzem magamat, friss és boldog vagyok, amiért játszhatok és a csapat segítségére lehetek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Granada CF - Manchester United

Európa-liga negyeddöntő, első mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!