Maguire: Két dolog, amiben még fejlődnünk kell

Harry Maguire két kulcsfontosságú területet jelölt meg a Spurs elleni győzelmet követően, amiben a csapatnak fejlődnie kell, ha előre szeretnének lépni a tabella elejére.


A Vörös Ördögök 7 pontra növelték előnyüket a tabella 3. helyén álló Leicester City előtt, miután vasárnap 3-1-re legyőzték a Tottenham csapatát idegenben.

 

A kapitány viszont úgy érzi, hogy amennyiben a csapat az első helyen szeretne végezni, akkor még legalább két olyan fontos dolog van, amiben fejlődniük kell. Az egyik az, ami már hét közben a Granada ellen is megmutatkozott, mégpedig a tempó, a másik pedig az, hogy a mérkőzéseken ne kerüljön hátrányba a csapat.

 

"Nos, azt hiszem mindent elárul az első 30 percben mutatott teljesítményünk, nem igazán tudtunk felgyorsulni" - mondta a klubmédiának adott interjújában. "Tulajdonképpen semmit nem mutattunk előrejátékban. Valamilyen szinten kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést, de nem játszottunk elég agresszívan, nem tudtuk megtartani a labdákat, vagy gyorsan visszaszerezni, ha elveszítettük. Nagyjából 30 perc volt, mire magunkra találtunk és elkezdtünk dominálni, majd jött is a kívánt eredmény."

 

"Azt hiszem, amikor európai szinten idegenben játszol, akkor mindig nehezebb a kezdés. Tudom, hogy ennek nincs igazán értelme, de amikor megnéztem a Granada elleni mérkőzésünket, akkor azt láttam, hogy sokkal agresszívabban kell kezdenünk a találkozóinkat és nagyobb tempót kell diktálnunk."

 

"Azt hiszem kicsit lassan kezdtünk és nehéz volt felpörögni. Végül azt gondolom, hogy amikor már 2-1-re vezettünk, akkor amellett, hogy megpróbáltuk az előnyt tartani és újabb gólt szeretünk az arról tanúskodik, hogy megvan a szükséges energia és elszántság. De mindenképp foglalkoznunk kell azzal, hogy gyorsabban kezdjük a mérkőzéseinket."

 

 

Bár a United már-már szakértőjévé vált annak, hogy miként kell a meccseket hátrányból megnyerni, a kapitány mégis úgy érzi, hogy ez egy olyan probléma, amelyet meg kell oldani, hogy ne hozzák saját magukat nehéz helyzetbe.

 

"Valóban hihetetlen, hogy hány alkalommal voltunk képesek fordítani a mérkőzéseinket, de emellett pedig azon kell dolgozni, hogy elkerüljük azt, hogy az ellenfelek vezetést szerezzenek ellenünk. Ezzel nem csak saját magunk, de a szurkolók számára is könnyedebbé tehetjük a mérkőzéseket."

 

"De kétségkívül ez is rendkívül szórakoztató, ha nyerünk a végén és mindent elkövetünk, hogy ez minden meccsen így legyen. A sok fordítás egyébként nagyszerű hozzáállást és mentalitást mutat. Fontos, hogy tudjuk, hogy bármi is van, vissza lehet jönni a mérkőzésbe és azt hiszem ezt ebben az évben számtalan alkalommal megmutattuk."

 

Harry nem feledkezett el megemlíteni Edinson Cavani teljesítményét sem, aki nagy szerepet vállalt a csapat első góljában, majd megszerezte a másodikat is.

 

"Nagy szerepe volt az egész találkozón. Remekül helyezkedik és hihetetlenül érzi a labdát és a kaput. Ezt láthattuk a góljaink előzményeként és a saját góljánál is. Egész pályafutása során ez jellemezte, hogy remekül mozog az egész pályán. Az egyik legjobb, akit valaha láttam a pályán és aki ellen játszottam is edzéseken. Ezért tudott annyi gólt szerezni pályafutása során és úgy gondolom, hogy rengeteget tanulhatunk tőle. A gólja pedig teljesen megérdemelt volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!