Ole meglepő okot talált a csapat gyengébb hazai formájára

Ole Gunnar Solskjaer olyan bizarr állítást tett, miszerint az Old Trafford alsó karéjában elhelyezett vörös transzparensek akadályozták csapatát a szezon hazai mérkőzésein, ezért változtatták meg őket időközben feketére.


A Vörös Ördögök 2-0-s előnyből várhatják a Granada elleni, ma esti Európa-liga negyeddöntő visszavágót, miután győzelemmel tudtak távozni a múlt heti, Andalúziai első mérkőzésről. Ez volt a United három idegenbeli mérkőzéséből a harmadik sikerük a második számú európai kupasorozatban, a hazai pályán eddig lejátszott két találkozójukon azonban nyeretlenek maradtak.

 

A Premier League-ben jelenleg 23 mérkőzéses idegenbeli veretlenségi sorozattal rendelkeznek, amelynél jobbat eddig csak az Arsenalnak sikerült produkálni 2003 áprilisa és 2004 szeptembere között 27 meccsel, a szezon eddigi négy bajnoki veresége pedig mind az Old Traffordon született. Amikor ezzel kapcsolatban kérdezték, Solskjaer szokatlan válasszal rukkolt elő.

 

"Ha megnézik, a pályához legközelebbi lelátórészeken elhelyezett transzparensek már nem vörös színűek" - kezdte a norvég menedzser.

 

 

"Mi megvizsgáltuk ezt a kérdést és nem szabadna semmilyen okának lennie [a rosszabb hazai formának], azonban néhány játékos jelezte, hogy amikor a másodperc tört része alatt kell döntést hoznia, nehezebben látja meg, hogy hol tartózkodik a vörös mezes csapattársa, aki mögött vörös háttér vagy üres vörös székek vannak - mi természetesen ezen megpróbáltunk változtatni, karöltve az antirasszista kampányunkkal, amelyek esetén szintén fontos volt, hogy ne vörös háttérre legyenek felírva."

 

"Ha a Sociedad ellen idegenben 4-0-ra nyersz, akkor nem szükséges hazai pályán is győznöd. A Milan elleni hazai meccsen pedig az utolsó percben kaptunk gólt. Továbbra is úgy gondolom, hogy jó futballal vagyunk képesek előrukkolni hazai pályán."

 

"A szezon korai szakaszában a Palace, a Tottenham és az Arsenal elleni vereségek alkalmával rosszul kezdtünk, de azóta javultunk ebben a tekintetben."

 

Favi.hu


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!