Solskjaer reakciója a Granada elleni továbbjutásra

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt, miután a Manchester United csütörtökön este a Granada 2-0-s legyőzésével bejutott az Európa-liga elődöntőjébe.


Fegyelmezett teljesítmény

"Amikor két gólos előnyből vágsz neki az ilyen mérkőzéseknek, az mindig nehéz feladat. Fegyelmezett, profi teljesítményre volt szükségünk, amely meg is volt bennünk. Egy nagyszerű Edinson [Cavani] által szerzett találattal megszereztük a vezetést, amely szerintem eldöntötte a párharcot. Onnantól kezdve az volt a legfontosabb, hogy ne adjunk könnyelmű lehetőségeket számukra és az utolsó percekig ezt sikerült is megtennünk, majd jött David [De Gea] egy nagyszerű védéssel."

 

Pogba lecseréléséről

"Ismerik Pault, nem húzza vissza a lábát, ha be kell csúszni - meg akarja szerezni a labdát, ő egy nagy fickó és néha előfordul, hogy szabálytalan, be is sárgult. Azt gondoltam, hogy Paul nagyon jól játszik és sokat veszítünk azzal, hogy lejön a pályáról, de nem vállalhattam a rizikót [hogy eltiltják]. Ma három eltiltott játékost kellett nélkülöznünk és a szezon már enélkül is elég kemény."

 

Gondolatok a cserék mögött

"A futball a másodperc tört része alatt képes megváltozni. Szóval soha nem érezheted túl kényelmesen magadat, azt gondolva, hogy 'megcsináltuk', vagy 'ott vagyunk', mert az visszaüthet. Rengeteg labdát adtak be a tizenhatosunkra, akcióból és pontrúgásból is és amikor Paul és Edinson személyében két magas emberünket lecseréltük, helyükre pedig Amad, Juan [Mata] és DJ [Daniel James] álltak be, akkor bármilyen rögzített szituáció veszélyes lehet, úgyhogy ezeket a dolgokat mind fontolóra kell venni. Az előző mérkőzésen 11 szögletet rúgtak és bár ma nem számoltam, de így is elég sokat végezhettek el, ami miatt menedzserként eléggé ideges voltam minden alkalommal."

 

 

Jön a Roma elleni párharc

"Nem igazán láttam őket sokszor játszani. Tudom, hogy két nagyszerű mérkőzést játszottak az Ajax ellen. Jól védekeztek, de ez az olaszok esetében szinte természetes. Ők egy tapasztalt csapat, mi pedig mind ismerjük [Edin] Dzekot, szóval minden tizenhatoson belülre érkező labda veszélyes lesz. Most már az elődöntőknél járunk és ez egy igazi európai kupacsatának tűnik, mert a Roma egy nagy tradíciókkal és történelemmel rendelkező klub, de mi korábban jól teljesítettünk az olasz klubokkal szemben. Már nagyon várjuk és abban a reményben vágunk majd neki a mérkőzéseknek, hogy ott lehessünk a döntőben. Nagyszerű lenne, ha egy fináléval és trófeával a kezünkben fejezhetnénk be ezt a szezont."

 

Büszke a fiúkra

"A fiúk fantasztikusak voltak, nagyszerű munkát végeztek és nagyon jó volt a hozzáállásuk is. Egy olyan mérkőzésünk se volt, amikor pihentethettünk volna játékosokat vagy levehettük volna a lábunkat a gázpedálról, mert nekik minden egyes mérkőzésen az eredményért kellett játszaniuk. Ők egy olyan típusú közösség, amely mindig fejlődni akar, az pedig, hogy ott vagyunk az elődöntőben, nagyszerű, de mi szeretnénk természetesen egészen a végéig eljutni a sorozatnak. A lehető legjobb módon szeretnénk zárni a szezont - remélhetőleg egy döntőbeli részvétellel és trófeával."

 

Rashford egészséges lesz a Burnley elleni meccsre?

"Abban reménykedünk, hogy készen fog állni. Ma nem akartuk kockáztatni a játékát, csak vészhelyzet esetére ült a kispadon. Egy kieséses párharcban soha nem lehet tudni [hogy kire lesz szükség]. Lábsérüléssel játszott az utóbbi időben, de azt még nem tudom [hogy vasárnap pályán lehet-e]."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!