Bruno: Meg kell nyernünk az Európa-ligát

Bruno Fernandes az Európa-liga megnyerését tűzte ki célul a Manchester United számára. A sorozat döntője május 26-án kerül megrendezésre Lengyelországban.


A Vörös Ördögök bejutottak az elődöntőbe, ahol majd az AS Roma ellen kell kiharcolniuk a döntőbe jutást. Az első mérkőzésre április 29-én kerül sor az Old Traffordon, majd május 6-án következik a visszavágó Olaszországban.

 

A United az előző szezonban kiesett az elődöntőben a Sevilla ellen, a portugál középpályásnak viszont most az a célja, hogy továbbjussanak és ott lehessenek Gdansk-ban, miután 4-0-s összesítéssel továbbjutottak a Granada ellen.

 

"Nagyon fontos volt számunkra a továbbjutás. Előző szezonban is eljutottunk az elődöntőig és most lehetőségünk van ismét bekerülni a döntőbe. A cél pedig egyértelműen ez lesz" - mondta Fernandes az MUTV-nek.

 

A legjobb négy csapat közé csütörtök este az AS Roma, a Villarreal és az Arsenal került be. Fernandes tudja, hogy nagyon nehéz lesz az olaszok ellen, de úgy gondolja, hogy akár a Sárga tengeralattjáró, akár az Ágyúsok ellen ugyanolyan nehéz lenne bejutni a fináléba.

 

"Ha az Arsenal, vagy a Villarreal lenne a soron következő ellenfél, ugyanúgy nehéz mérkőzést várnék. Mindegyik csapat tele van olyan játékosokkal, akik rengeteg veszélyt jelenthetnek a kapunkra és közülük néhányat jól is ismerünk Angliából."

 

"Vannak jó tulajdonságaik, de nekünk is megvannak a szükséges képességeink és ezeket akarjuk megmutatni. Tisztelnünk kell az ellenfeleinket, de ettől függetlenül mindent megteszünk a döntőbe jutásért."

 

 

"Az egész év arról szólt, hogy fejlődjünk. Ahogy minden évben ez kell legyen a cél és ilyenkor nem számít már, hogy mi volt a múltban, mit nyertünk a múltban. Ez most a jövőről szól és szeretnénk minden mérkőzést megnyerni a szezon végén."

 

"Az AS Roma elleni találkozó is része a szezon hátralévő részének és meg akarjuk nyerni. Ahogy végül az Európa-ligát is meg akarjuk nyerni. Komolyan vesszük ezt a sorozatot."

 

A csütörtök esti találkozót kényelmesen várhatták a Vörös Ördögök, hiszen Spanyolországban 2-0-s előnyre tettek szert. A portugál játékmester pedig elégedett volt a csapat teljesítményével.

 

"Saját kezünkben tartottuk a sorsunkat végig, mindent jól csináltunk. Gólt szereztünk és növeltük az előnyünket és a kapott góltól is megőriztük a kapunkat" - mondta Fernandes. "A legtöbben azt gondolhatták, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, mert a Granada nem áll jól a bajnokságban, de a spanyol csapatok ellen mindig nehéz játszani. Tudják hogyan kell játszani és remek képességű játékosaik vannak. Felkészültünk és mindkét meccset meg tudtuk nyerni 2-0-ra."

 

Edinson Cavani hétvégén gólt szerzett a Tottenham ellen 3-1-re megnyert találkozón, majd csütörtök este a Granada hálóját is megzörgette. Fernandes örül, hogy az uruguayi gólgyáros jó formában van.

 

"Edi mindig is remek formában volt és most egyre csak jönnek a gólok és minél több, annál jobb nekünk. Fontos része a csapatnak, mert ő az egyik csatárunk és a csatároknak gólokat kell szereznie és ő pedig gólokat szerez."

 

"Fontos, hogy a támadóink jó formában legyenek, Edi, Rashy, Amad, Paul, Mason, én... nagyon fontos, hogy gólokat tudjunk szerezni. Ahogy az is fontos, hogy a védelem se kapjon gólokat és nálunk most ez is megvan, mert jól teljesítenek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!