Manchester United 3-1 Burnley

A Vörös Ördögök 3-1-re nyertek a Burnley ellen és 8 pontra megközelítették a Man City-t.


Henderson majdnem összehozta a vendégeknek a vezető gólt a 18. másodpercben, egy felívelt labdára teljesen feleslegesen jött ki 15 méterre, nem is érte el a játékszert, amit Wood elfejelt és a hálóba juttatott. Szerencséje volt a kapusnak, hogy a csatár lesről indult, így maradt a 0-0.

 

A 4. percben remek manchesteri támadás végén McTominay tüzelt, de egy védő blokkolni tudott. Nagy helyzet volt.

 

Wan-Bissaka nagyszerűen ívelt a kapu elé, Pogba fejese a léc alá tartott, de a vendégek kapusa szögletre tolta.

 

A 13. percben egy kontrát vezetett a Burnley, Wood bal szélről befelé tört, majd kapura lőtt, de Henderson védett. Fordult a United, Fernandes a 16-os vonaláról lőtt, de nem talált kaput.

 

Moss játékvezető hozta a szokásos "kiváló" munkáját. A Burnley a félidő felénél favágásba kezdett, de a "spori" nem húzott elő lapot egyszer sem. De amint egy manchesteri belépő következett, azonnal előrántotta a zsebéből a sárgát.

 

Rashford váratlan lövéssel próbálta meglepni Peacock-Farrellt, a fiatal kapus azonban szögletre tolta a labdát.

 

Egyre nagyobb fölényt tudott kialakítani a hazai alakulat, és elsősorban Rashford révén egyre közelebb is került a gólhoz, de az utolsó passzokkal voltak gondok.

 

A Burnley kihúzta az első félidőt, sőt, az utolsó percben még előttük adódott lehetőség egy szabadrúgás után, de Wood kihagyta a helyzetet, egyébként pedig lesen is volt.

 

Három perc kellett a gólhoz fordulás után. Rashford ment el a bal szélen, okosan középre gurított Fernandeshez, aki lövés helyett elengedte a labdát, ezzel becsapva az egész védelmet. Azért tette ezt, mert érkezett Greenwood, aki be is vágta a labdát a hálóba.

 

Két percig tartott az öröm, egy szöglet után Tarkowski nyomta le Maguire-t, és fejelt a hálóba, 1-1. Az ilyen eseteket szinte mindig lefújja a játékvezető, főleg Maguire-nél fordult már elő sokszor ilyen, de úgy tűnik, nem mindenkinél kell lefújni...

 

A United komoly nyomást helyezett ellenfelére, de a védelem jól állt a lábán. Közben hátul is figyelni kellett, nehogy a vendégek egy kontrával elmenjenek.

 

Rashford volt a legaktívabb, de Fernandes előtt is nagy lehetőség adódott, azonban védett a kapus.

 

A Burnley egy kicsit ki tudott jönni saját kapuja előteréből, szabadrúgásig és szögletig is eljutottak Corkék, ám mégis a United szerzett vezetést. A 84. percben egy szöglet után Pogba szedte össze a labdát a hosszún, átívelt Greenwoodhoz, a fiatal csatár egy csel után ellőtte a labdát, ami egy védőn megpattanva a kapuban kötött ki, 2-1 a Vörös Ördögöknek!

 

A 90. percben McTominay mozgott a védők mögé, megkapta a labdát, de a kapus nagyot védett.

 

A 93. percben kitámadott a Burnley, Shaw és Maguire is nagyot mentett, majd fordultak a hazaiak, Fernandes van de Beekhez passzolt, aki balról középre gurított, ahol Cavanit találta meg, aki közelről a hálóba passzolta a játékszert, 3-1!

 

Bár volt olyan időszak, amikor a manchesteriek nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani, azonban ismét az utolsó 15 perc hozta meg a győzelmet, mint oly sokszor.

 

 

Premier League, 32. forduló
Manchester United 3-1 Burnley
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred(Cavani 46.) - Rashford(van de Beek 83.), Fernandes, Pogba - Greenwood
Nem használt cserék: De Gea, Mata, James, Telles, Williams, Matic, Tuanzebe

 

Burnley: Peacock-Farrell - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson(Rodriguez 88.), Cork, Westwood, Brownhill(Vydra 88.), McNeil - Wood
Nem használt cserék: Norris, Bardsley, Dunne, Nartey, Pieters, Richardson, Stephens

 

Gólszerző: Greenwood 48', 84', Cavani 93' illetve Tarkowski 50'

 

Sárga lap: Wan-Bissaka illetve Cork, Tarkowski


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!