Fred izgatott az "angol Clasico" miatt

A Manchester United középpályása, Fred "angol Clasico"-ként emlegeti a hétvégi, Leeds elleni bajnoki találkozót.


A Clasico kifejezést általában a Barcelona és a Real Madrid egymás elleni találkozóira szokták használni, viszont ezen a hétvégén az Elland Roadon megrendezésre kerülő találkozót érti alatta a United játékosa. Vasárnap ugyanis a Vörös Ördögök a Leeds otthonába látogatnak, ahol 18 éve nem léptek pályára angol bajnoki mérkőzésen. A brazil középpályás szerint a játékosokat pedig legalább annyira feltüzeli a nagy riválissal szembeni rangadó gondolata, mint a szurkolókat.

 

"Egyértelmű, hogy ez egy angol futball Clasico" - mondta a 28 éves játékos. "Mindenhonnan ez érződik, még a közösségi médiából is. A szurkolók izgatottan várják ezt a találkozót, ahogy mi, játékosok is. Ráadásul most hét közben sem volt meccsünk, így a várakozás még nagyobb, ez pedig egy igazi derbi egy igazi riválissal szemben."

 

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de alaposan felkészültünk a héten."

 

 

A Vörös Ördögök szeretnék megismételni az Old Traffordon nyújtott teljesítményüket Marco Bielsa csapatával szemben. Ki ne emlékezne arra, hogy a United 6-2-re győzte le a Pávákat tavaly decemberben, amely találkozón már 3 perc elteltével 2 gólos előnyben volt Solskjaer csapata McTominay góljainak köszönhetően.

 

Ám a meggyőző eredmény ellenére is Fred tudja, hogy a Leeds képes megtréfálni az ellenfeleit, amit már több alkalommal is láthattunk a bajnokság idei szezonjában. Bielsa csapata nemrég megverte a Manchester City-t és pontot rabolt a Liverpooltól, valamint a Chelsea-től is.

 

"Nem tudom egyértelműen megmondani, hogy a 6-2-re végződött találkozón nyújtottuk-e a legjobb teljesítményt a szezonban, de természetesen remek eredmény volt. Szerintem több alkalommal is remek teljesítményt nyújtottunk a szezon során."

 

"Scott két korai gólja segített nekünk, hogy végig irányítani tudjuk a mérkőzést, de nagyon kemény ellenfelek és hatalmas intenzitással képesek játszani. Erősek és sokat támadnak. Felkészültünk ellenük, tudjuk hogyan játszanak és arra törekszünk, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtva megnyerjük a találkozót."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds United - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!