Ole reakciója a Szuperligával kapcsolatban

Ole Gunnar Solskjaer sem kerülhette el a végül kútba esett Szuperliga csatlakozás témáját, mely erőteljesen felborzolta a United szurkolóinak hátán a szőrt.


A Leeds elleni vasárnapi bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján Ole Gunnar Solskjaer a hét elején történtekre reflektálva kezdte mondandóját pénteki sajtótájékoztatóján. A klub amilyen gyorsan bejelentette hétfőn, hogy csatlakozik az újonnan megalakuló Szuperligához, olyan gyorsan ki is lépett a kezdeményezésből. Az ügy hatására szerdán Joel Glazer még nyílt levelet is írt a szurkolóknak.

 

"Először is nagyon örülök, hogy a szurkolók elmondták a véleményüket és, hogy meghallgattuk őket" - mondta. "Különös, de ha úgy nézzük, akkor a héten történt események összekovácsolták a futballpiramist és a közösséget. Szerintem ez fontos és nagyon boldog vagyok, mert magam is szurkoló vagyok és egy nap vissza fogok jönni és megnézem a Manchester Unitedet és egy olyan csapatot szeretnék látni, amilyet megálmodtam."

 

"A koncepció amúgy sem tetszett. A sportérdekeknek kell dominálnia. Én szeretném megszerezni a jogot arra, hogy Európában játszhassak a csapatommal. Tudjuk, hogy úttörők vagyunk és sok-sok éve Európában vagyunk, történelmünk része a Busby Bébik többek között és mi egy sikeres európai sorozat részesei akarunk lenni."

 

"Az egyik legjobb éjszakám a nemzetközi porondon volt a futballban, amiért nagyon keményen megdolgoztunk. Az, hogy benne van a kudarc lehetősége is ezekben a sorozatokban az hozzá tartozik a játékhoz, hiszen a helyed nem a neved alapján érdemled ki. Ki kell érdemelni a jogot, hogy ott lehess és megmutasd mire vagy képes. Mindig is hittem abban, hogy ha nem vagyok hajlandó kilépni a komfortzónámból és félek a kudarctól, akkor mindig a pálya szélén maradok."

 

 

"Számomra ez a mostani kezdeményezés nem része a terveknek és örülök, hogy a klubok beismerték, hogy hibáztak. Ez az egész egy rossz ötlet volt, ahogy az is, ahogy bejelentették. Pont akkor, amikor már arról beszélhetünk, hogy a szurkolók hamarosan visszatérhetnek a stadionokba és végre visszakaphatjuk azt a légkört, ami egy évvel korábban és azelőtt volt. Nagyon várjuk őket."

 

"Van egy transzparens az Old Traffordon: "A futball nem ér semmit szurkolók nélkül.". És ezt éreztük is az elmúlt egy évben, ami rendkívül nehéz volt. És most, amikor lassan újra találkozhatunk, akkor jön ez. Emiatt a Leeds elleni felkészülés is kicsit más volt. De ez is része a klubnak. A United a világ legnagyobb klubja és részesei akarunk lenni az európai focitörténelemnek, de ezt én és a játékosok is úgy akarjuk elérni, ahogy tavaly is elértük."

 

"Úgy gondolom, hogy kiváló játékosaim vannak, akik félhettek volna a kudarctól, hogy mi lesz, ha nem szerzünk elég pontot ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassunk, de ők legyőzték a félelmeiket, összeszedték magukat és kiérdemelték a helyet Európa legjobbjai között. Ebben az évben is keményen dolgoztunk és dolgozunk és trófeákat akarunk nyerni a jövőben."

 

"Támogatom mindenben a csapatomat, hogy Európa csúcsán legyenek és azt hiszem, hogy végtére is a kudarctól való félelem is segíthet ebben. Mivel sportoló vagyok így tudom, hogy nem természetes a helyem valahol. Nem kapok helyet egy sorozatban sem a nevem alapján. Hosszú utat kell bejárni hozzá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds United - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!