Solskjaer reakciója a Leeds elleni döntetlenre

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, meglepődött, hogy a Manchester United vasárnapi, Leeds United elleni bajnokija 0-0-s döntetlenre végződött, tekintve, hogy a két csapat szezonbeli első meccsén nyolc gól született.


Egy nem várt gól nélküli mérkőzés

"A futballban nincsenek garanciák, ez biztos! Azt gondoltam, hogy jól játszottunk. Azt gondoltam, hogy nagyon jól játszottunk, különösen a második félidőben. Szerintem domináltunk. Nem igazán hagytunk nekik lehetőséget a helyzetbe kerülésre, a második félidőben a nagy pillanatokban egyszerűen csak nem jól pattant számunkra a labda. Voltak remek lehetőségeink, de sajnos nem tudtunk élni velük. Azt gondolom, hogy az utolsó 18 méterig remekek voltunk. Az volt az a pont, ahol megálltunk; a minőség és a döntéshozatal cserben hagyott minket az utolsó pillanatokban. A mérkőzés nagyrészt az ő térfelükön folyt a második félidőben. Ilyenkor pedig nehéz nagy ziccereket kidolgozni. Szerintem volt egy jó lehetőségünk Bruno révén és Dannek is voltak remek helyzetei. Ettől eltekintve, a mérkőzés előtt beszéltünk arról, hogy rengeteget fognak blokkolni és falat fognak húzni a kapujuk elé, mert jók az emberfogásban. Kiválóan teljesítettek védekezésben."

 

Egységben az erő

"Amikor két csapat találkozik, akkor problémák keletkeznek és oldódnak meg, az ellenfél elgondolkodtat és szerintem mi is adtunk okot számukra a finomhangolásra. Természetesen nekünk is alkalmazkodnunk kellett hozzájuk, mert ők egy nagyon egyedi stílusú csapat, de azt gondolom, hogy jól teljesítettünk. Nagyon nagy erőket és energiát mozgósítottunk, ők pedig nagyon keményen dolgoztak. Normális esetben azt szoktuk látni, hogy a Leeds a második félidőben lefutja az ellenfeleit, átgázol rajtuk, köszönhetően az erőnlétüknek és annak, hogy milyen erősek. Azt gondolom, hogy a fiaim, a fiaink nagyon erősnek tűntek, mint az atléták, akik tele vannak szenvedéllyel és önbizalommal. Csak sajnos a mindent eldöntő gólt nem sikerült megtalálnunk."

 

Elégedett a védelemmel

"Nehéz úgy gólt kapni, ha a labda folyamatosan az ellenfél térfelén van. Jól teljesítettünk ma és azt gondolom, hogy a labdabiztosak is voltunk - Victor, Harry, Dean, Luke és Aaron. Amikor egy-az-egy elleni párharcra került sor, amikor megszerezték a labdát és előretörtek, az nagyon izgalmas volt. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot, de a teljesítménnyel elégedett vagyok."

 

 

Hatással lesz ez a lendületünkre?

"Természetesen csalódott vagy, amikor nem sikerül megszerezned a három pontot, de a fiúk szerintem tudják, hogy milyen nehéz feladaton vannak most túl. Mi nagyon tiszteljük azt, ahogyan a Leeds játszik és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen eredményeket értek el az utóbbi időben. Szóval ez nem lesz olyan dolog, amire majd úgy tekintünk vissza, hogy kisiklatta a szezonunkat. Egyáltalán nem."

 

24 bajnoki mérkőzéses idegenbeli veretlenség

"Folytassuk ugyanígy, mert még fontos mérkőzések várnak ránk és remélhetőleg tovább tudjuk vinni azokra a meccsekre ezt a formát. Már nagyon várjuk az Európa-liga elődöntőket. Túlzottan sokszor kellett már csalódottan távoznunk elődöntőkből és már nagyon várjuk, hogy támadólag léphessünk fel ezeken a meccseken. Ezek nagy kihívások és egyben remek erőpróbák a csapat számára."

 

Szükséges a közösségi média bojkott

"Nem kétséges, hogy szükség van rá. Szükséges, hogy fellépjünk és hogy teljesen elejét vegyük az abuzálásnak. Természetesen mi is ki akarjuk venni a részünket ebből és meg is fogjuk tenni. Remélhetőleg ez véget fog vetni ennek. Már évek óta együtt kell élnünk ezekkel a problémákkal és még mindig megtörténnek, szóval remélhetőleg a közösségi média vállalatokkal sikerül lezárnunk ezeket."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - AS Roma

Európa-liga elődöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!