Maguire: Hiányzott a jó befejezés

Harry Maguire, a csapat kapitánya őszinte értékelést fogalmazott meg a Leeds elleni 0-0-ra végződött mérkőzést követően.


Ole Gunnar Solskjaer csapata dominált a labdabirtoklás tekintetében Yorkshire-ben, ám a 18 éve első bajnokin az Elland Roadon nem tudtak gólt szerezni. A csapat kapitányának, Harry Maguire-nek voltak lehetőségei és a védelem is remekül állta a sarat, amivel a szezonban a 13. kapott gól nélküli találkozóját hozta le a Vörös Ördögök hátsó alakzata.

 

Harry-nek ebben a szezonban ez volt a 49. mérkőzése, amin pályára lépett és a találkozót követően az újságírók számára elemezte a történteket.

 

"Azt hiszem, hogy jó lehetőségeket hoztunk létre a gólszerzésre, legalábbis azt hittük, hogy elég lesz, de nem volt az. Tudtuk, hogyan fognak játszani a saját pályájukon. Az Old Traffordon sokkal jobban megéreztük, hogy mit kell tennünk és kihasználtuk azokat a területeket, amiket adtak. Itt nem sikerült eléggé. Pedig a támadóink szeretik ezeket a helyzeteket, de ma nem jött össze a gólszerzés."

 

"Több lehetőséget is kidolgoztunk a meccsen a gólszerzésre, voltak kifejezetten nagyok is. A lehető legkevesebb területet adtuk át nekik, jól védekeztünk, de a gól elmaradt."

 

 

A Unitednek mindkét félidőben lett volna lehetősége a gólszerzésre a Yorkshire-i találkozón. Az első játékrészben Marcus Rashford szabadrúgásból szerezhette volna meg a vezetést, ám a Leeds kapusa, Illan Meslier nagyot védett, majd a szünet után Bruno Fernandes rúgott kapu mellé egy remek labdát.

 

"Közel volt" - mondta Harry, amikor Marcus szabadrúgásáról kérdezték. "A legnagyobb lehetőség valószínűleg a második félidőben, Bruno előtt volt. Máskor ezt belövi és zsebben a 3 pont."

 

"Kemény és pörgős meccs volt, mint mondtam. Jól játszottunk és nem engedtünk nekik sok területet. Kontrollálni tudtuk a játékoshibák nélkül."

 

A Vörös Ördögök számára most az AS Roma elleni Európa-liga elődöntőjének első mérkőzése következik. A két nemzetközi találkozó között pedig hétvégén a Liverpoolt fogadja Solskjaer csapata az Old Traffordon.

 

"Nehéz hét vár ránk és javítanunk kell a teljesítményünkön a mai naphoz képest. Sokkal pontosabbnak és élesebbnek kell lennünk a támadóharmadban. Nyilvánvaló, hogy az olaszok ellen kemény mérkőzésre számítunk csütörtökön és nincs ez máshogy a hétvégi, Liverpool elleni meccsel kapcsolatban sem. Magabiztosan kell beleállnunk a mérkőzésekbe és javítanunk kell azon, amit ma mutattunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!