Solskjaer reakciója a Roma elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer örömmel látta, hogy az ő általa vezetett Manchester United lett közel fél évszázad után az első csapat, amely hat gólt lőtt egy európai kupasorozat elődöntőjében.


Azt követően, hogy már korán megkezdték a gólgyártást, a United hátrányba kerülve és csalódottan mehetett a szünetre, azonban Solskjaer dicsérettel illette játékosait, hogy erre válaszul a második félidőben megmutatták karakterüket és meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő.

 

"Nem, nem érezhetjük úgy, hogy a munkát elvégeztük, de eddig nagyszerű munkát végeztünk" - kezdte Ole a BT Sportnak.

 

"Szerintem az mutatja a játékosok karakterét, hogy nem veszítették el a fejüket és vissza tudtak kapaszkodni."

 

"Mondhatjuk azt, hogy egy lábbal már ott vagyunk a fináléban, de mindkét lábra szükség van" - mondta a MUTV-nek nyilatkozva.

 

"Még mindig csak félúton járunk. Ez egy fantasztikus eredmény, amelyre építhetünk, de koncentráltnak kell maradnunk. Láttam már furcsa dolgokat. Ha túl könnyedén veszed, akkor a futball vissza tud kísérteni. De most először a Liverpoolra koncentrálunk és csak azt követően a Roma elleni visszavágóra."

 

"Jól teljesítettünk, de tudjuk, hogy milyen minőséget képviselnek. Az első félidőben két helyzetből két gólt szereztek, két olyan pillanatban, amelyet mi ajándékoztunk számukra."

 

Egy csodálatos összjátékot követően Bruno Fernandes nyitotta a gólok sorát, a portugál karmester ezt követően pedig még újabb gólt és két asszisztot is jegyzett. Edinson Cavani szintén két-két találatot és gólpasszt tudott felmutatni. A United támadónégyese gyakran zavart tudott okozni az olaszok védelmében, de különösen a lehengerlő második játékrészben.

 

 

"Tudjuk, hogy vannak kreatív játékosaink" - tette hozzá Ole.

 

"Tudom, hogy vannak játékosaink, akik képesek nagy pillanatokat és helyzeteket előidézni. Minden csak arról szól, hogy megfelelő pozícióba kerüljenek ehhez."

 

"Paul szerintem nagyon jó abban a pozícióban [a bal szélen]. Mögötte megvan a bázis [Freddel és McTominay-jel]. Marcus, Edi, Bruno, Paul... bármilyen játékos ellen képesek lesznek helyzetbe kerülni, minden csak arról szól, hogy tudnak-e élni is vele. Ma ez jelentette a különbséget; a helyzeteink többségét értékesítettük."

 

A United négy gólos előnye azt jelenti, hogy kényelmes helyzetből várhatják a jövő csütörtöki, olaszországi visszavágót, maga az eredmény pedig történelmi jelentőségű. A Real Madrid 1964-es, Zürich elleni győzelme óta nem volt olyan csapat, aki ennyi gólt szerzett volna egy európai kupasorozat elődöntőjében. Ez volt csak a 11. alkalom, hogy a csapat egyáltalán ennyi gólt szerzett bármelyik európai kupasorozatban, úgy, hogy eddig 393 alkalommal léptek pályára ilyen mérkőzéseken.

 

Ole-t arról is kérdezték újságírók, hogy mit mondott a csalódást keltő első 45 percet követően a félidőben, amikor csapata még 2-1-es hátrányban volt.

 

"Tudjuk, hogy képesek vagyunk gólokat szerezni és amennyiben nem kapunk újabb gólt, úgy az előttünk álló háromszor 45 perces periódus során két gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz. De most, nem is tudom elképzelni, hogy miként tudtunk ennyire jól játszani a második félidőben" - válaszolta.

 

"Üdítő élmény volt és mi egyértelműen így szeretnénk kinézni. Azt szeretnénk, ha így látnának minket játszani: a szélső védők előre mennek, a támadónégyes kombinációs játékot játszik, a középhátvédek kijátszák a labdát, a két középső középpályás pedig őrködik... abszolút kiváló teljesítmény volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!