Bruno interjúja a Róma elleni meccset követően

Bruno Fernandes ismét a csapat legjobbjai között szerepelt a Róma elleni Európa-liga elődöntő első mérkőzésén, melyen a United hátrányból fordítva 6-2-re győzni tudott az Old Traffordon.


A portugál magnifico már a találkozó elején betalált az olaszok kapujába, majd a második játékrészben értékesített egy büntetőt és kiosztott még két gólpasszt is Edinson Cavani és Paul Pogba számára.

 

Az emlékezetes győzelmet követően Fernandes a klubmédiának nyilatkozott, az interjúját pedig kötelező olvasmánynak ajánljuk...

 

Először is, Bruno, micsoda éjszaka volt ez neked és a csapatnak...

"A csapat teljesítménye fantasztikus volt. Az eredmény nagyon jó számunkra. Még jobb lett volna, ha nem kapunk gólokat, de nagyszerű munkát végeztünk a második félidőben. A szünetben Ole felhívta a figyelmünket, hogy összesen négy félidőt kell játszanunk és az elsőt elbuktuk. A másodikat viszont magabiztosan megnyertük, de még kettő vár ránk és azokhoz is úgy kell nekiállnunk, hogy megnyerjük őket."

 

Mit mondott Ole a félidőben?

"A menedzser mindig mindent megbeszél a játékosokkal. Elmondta, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat és, hogy mit csináljunk a második játékrészben. Gyors, könnyed játék, 2-3 passz, valamint higgadt fej. Azt mondta, hogy nem kell az első 10-15 percben megnyernünk a találkozót, mert sok van még hátra. Mint mondtam is, tisztában voltunk vele, hogy van még 3 félidőnk, de szerencsére a 2. félidő nagyon jól végződött. És a jövőheti két félidőben is ugyanezt kell tennünk."

 

A nagy játékosok az ilyen meccseken megmutatják mitől azok. Láttuk, hogy te, Edinson és Paul hogyan játszotok össze... nézni is fantasztikus volt, gondolom megélni közvetlenül ezt a játékot szintén.

"Számomra a nagy játékosoknak egész szezonban jól kell teljesíteniük, nem csak a nagy meccseken. Mondhatnánk, hogy könnyű gólokat szerezni a Róma ellen, de nem így van. A Róma most is nagy csapat, függetlenül az eredménytől. A játékosoknak pedig ugyanezt a szintet kell hozniuk egész szezonban. Tény, hogy remekül teljesítettünk, de azt csapatként tettük és számomra ez a legfontosabb. Öröm így játszani. Jó játékosokról beszéltél, de ezen belül olyanokkal kell rendelkezned, akik keményen dolgoznak is. Mi keményen dolgozunk már a támadóharmadban is azon, hogy visszaszerezzük a labdát, hogy segítsünk a csapatnak a védekezésben és ez nagyon fontos. A legfontosabb dolog számunkra az, hogy a csapatnak jó legyen, hogy jól játszon és megnyerjen mindent, amit csak lehet. Én, Edi és Paul nem magunkért tesszük, amit teszünk. Ha nem a csapatért tesszük, akkor senkik vagyunk."

 

 

Ebben a szezonban 26 gólt szereztél, mint középpályás. Számítottál erre?

"A Sportingnál 32-t szereztem, így bízom benne, hogy átlépem ezt a határt. Minden alkalommal az a célom, hogy egyre jobban teljesítsek, hogy trófeákat nyerjek. Minden szezonban fejlődni akarok. Úgy gondolom, hogy, ha egy szezonon belül tudtam 32 gólt is szerezni, akkor ismét képes vagyok rá, vagy többre is. Tudom, hogy ez nagy szám, de miért ne? Ha harcolsz az álmaidért, akkor meg is tudod valósítani őket. Tovább fogok fejlődni és megpróbálok egyre jobb eredményeket elérni és megpróbálok minél több gólpasszt is adni. Gólpasszokat tekintve a legjobb szezonomban 20-at adtam. Nem tudom, hogy most mennyi van, de újra el kell érnem minimum ezt a szintet."

 

Sokan már azt mondják, hogy bent vagytok a döntőben. Ti mit gondoltok erről?

"[Nevet] Mi nem így gondoljuk, mert mindenki tudja, hogy a futballban bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy ha nem koncentrálunk és nem nyerjük meg a római meccset, valamint úgy vesszük, hogy ez már lefutott mérkőzés, akkor az megbosszulhatja magát. Ugyanazzal a mentalitással kell játszanunk a visszavágón is ellenük, mint itt a második félidőben és szeretnénk újabb győzelemmel bejutni a döntőbe. A csapatnak mindig az a célja, hogy jobb és jobb legyen, ehhez pedig gólokat kell szereznünk és megnyernünk a meccset. Ha így lesz, akkor tudjuk azt, hogy javulunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!