Ole: A Liverpool elleni mérkőzés fontos számunkra

Soha nem kellett hangoztatni azt különösebben, hogy egy Manchester United - Liverpool találkozó milyen jelentőséggel bír, hiszen az angol futballtörténelem két legsikeresebb klubjáról van szó. A vasárnapi találkozót követően azonban több dolog is eldőlhet a két csapat jövőjével kapcsolatban.


Egy vasárnapi győzelemmel biztossá válhatna, hogy a United a legjobb 4 között végez és ezzel garantált lenne a következő szezonban a Bajnokok Ligája indulás. Ehhez azonban még arra is szükség lenne, hogy a West Ham pontokat veszítsen a Burnley ellen.

 

A United norvég menedzsere elismerte, hogy a jelenlegi cél az, hogy biztossá váljon a csapat Bajnokok Ligája indulása a következő szezonra, azonban hangsúlyozta, hogy a következő idényben már a bajnoki cím megszerzése lesz a prioritás, mivel a csapat az elmúlt időszakban megfelelően tudott fejlődni.

 

"Olyan ez a kettő, mint a kenyér és a vaj" - mondta Ole a sajtótájékoztató elején. "Mindkettőt szeretnénk, ez az álmunk, trófeákat nyerni a klubnak. Ha a bajnokságban nem vagy első, szinte mindegy is, hogy melyik helyen végzel, 2., 3., vagy 4., mindegyik Bajnokok Ligája szereplést ér, ahol a legjobbakkal játszol és persze pénzügyileg is profitál belőle a klub. Az előző szezonban, amikor lemaradtunk az volt a célunk, hogy csak a legjobb 4 hely valamelyikét csípjük meg a végére."

 

"Most pedig látható, hogy a legjobb 4 között vagyunk és nem vagyunk biztonságban. Vannak üldözőink és nekünk most az a dolgunk, hogy ne másoktól függjön, hogy a BL-ben szerepelhetünk-e jövőre vagy sem."

 

Egy esetleges United győzelem, vagy döntetlen azt is jelentené, hogy a Liverpool biztosan nem végez a szezonban a United előtt, amire 2017/18 óta nem volt példa. Ole azonban nem foglalkozik ezzel a ténnyel, vagy azzal, hogy esetleg keresztül húzhatja német kollégája számításait és ezzel meghiúsulhatnak a Pool BL álmai a következő szezonra.

 

 

"Azon leszünk a mérkőzésen, hogy megnyerjük. Az, hogy ez milyen következményekkel járhat a Liverpool számára nem hiszem, hogy nekem, vagy bármelyik játékosomnak fejfájást okozna."

 

"A szezon során van jó néhány olyan találkozó, amire vársz, a Liverpool elleni összecsapás ilyen. Az egyik legnagyobb a szezonban és nem számít, hogy melyik csapat éppen hanyadik helyen áll a tabellán."

 

"Mindig csak a következő meccsünkre összpontosítunk. Ha sikerül megfelelő eredményeket elérnünk a következő bajnokikon, akkor lesz lehetősége pályára lépni többet azoknak a játékosoknak, akik most kicsit többet ülnek a padon és persze ennél többet érdemelnek. Nehéz meccseink vannak hátra. Jön a Pool, majd a Villa, a Leicester, a Fulham és a Wolves, valamint az Európa-liga döntőjébe is be kell jutnunk. Ezek figyelembevételével fogom a csapatot összeállítani a meccseinkre. És nem tudok jelenleg ennyire előre tervezni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!