Két United játékos is versenyben van a legjobb góllövő címért

Bruno Fernandes és Marcus Rashford is versenyben vannak még a legjobb góllövő címért az európai sorozatokban.


Az UEFA honlapján megjelent információk szerint az európai kupákban ebben a szezonban Erling Haaland, a Borussia Dortmund támadója szerezte eddig a legtöbb gólt, mégpedig 10-et. A norvég válogatott támadó csapatával azonban már kiesett, így biztos, hogy találatai számát már nem lesz képes növelni. Mögötte pedig számos üldöző követeli a trónt.

 

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes 9 góljával a 2. helyen szerepel az összesített listán. A portugál játékmester 4 találatot szerzett a Bajnokok Ligája csoportköreiben a PSG, a Basaksehir (2) és a Leipzig ellen. Az Európa-ligában pedig 5 gólt jegyez a Real Sociedad (2), a Granada és a Róma (2) ellen.

 

A United Akadémiájának neveltje, Marcus Rashford pedig 8 találattal követi őket holtversenyben a PSG csatárával, Kylian Mbappéval, aki viszont szintén nem fogja tudni növelni góljai számát a tegnapi, City elleni kiesést követően. Marcus 6 találatot jegyez a Bajnokok Ligájában a PSG (2), a Leipzig (3) és a Basaksehir ellen. Emellett pedig további 2 találata van az Európa-ligában is a Real Sociedad és a Granada ellen.

 

 

A listán még 3 olyan játékos található, akiknek 7 gólja van, ők Pizzi (Benfica), Yazici (Lille) és Mayoral (Róma). Utóbbival csütörtök este még összefuthatnak a pályán a United játékosai az olaszországi visszavágón.

 

Több olyan játékos is van, akik jelen állás szerint 6 góllal szerepelnek a listán és még versenyben vannak a csapataik. Ők Giroud a Chelsea-ből, Karim Benzema a Real Madridból, Pepe az Arsenalból és a Villarreal duója, Moreno és Alcacer.

 

Fernandes a múlt csütörtöki győzelmet követően azt nyilatkozta: "A Sportingnál 32 gólt szereztem a legjobb szezonomban, a célom pedig az, hogy ezt a rekordomat megdöntsem. Minden alkalommal egyre jobban akarok teljesíteni és most pedig trófeát nyerni. Valamint tovább akarok fejlődni."

 

"Úgy gondolom, hogy ha sikerült egy szezonon belül 32 gólt szereznem, akkor tudok többet is. Tudom, hogy ez egy nagy szám, de miért ne? Ha vannak álmaid, amikért harcolsz, akkor elérheted őket. Tovább dolgozok, javulni fogok és megpróbálok egyre jobb eredményeket felmutatni. Tehát több gólt szerezni és minél több gólpasszt adni. Azt tudom, hogy gólpasszok tekintetében a legjobb szezonomban 20-at adtam. Nem tudom most mennyi van, de ennyit minimum el kell érnem."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!