Maguire: Most már meg kell nyernünk a trófeát

Harry Maguire örömének adott hangot, miután a Manchester United végül 8-5-ös összesítéssel legyőzte a Rómát és bejutott az Európa-liga fináléjába.


A United végül vereséggel távozott az olasz fővárosból, ám összesítésben még így is jobb volt az angolok eredménye, így a Vörös Ördögök készülhetnek a döntőre a Villarreal ellen.

 

A mérkőzést követően a BT Sportnak nyilatkozva a kapitány elmondta, hogy csalódott a vereség miatt, de ugyanakkor az a fontos, hogy sikerült továbbjutni a fináléba.

 

"Nyilvánvaló, hogy egyetlen mérkőzést sem akarunk elveszíteni. Este is úgy futottunk ki a gyepre, hogy győzni akarunk" - mondta a védő.

 

"Tisztában voltunk azzal, hogy az első találkozón nagyszerű előnyre tettünk szert, hála a srácoknak. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy nem fogjuk megünnepelni az esti eredményt, viszont örülünk, hogy továbbjutottunk. Most pedig az a feladatunk, hogy odamenjünk és megnyerjük a döntőt."

 

 

Edinson Cavani két találatával és David de Gea védéseinek köszönhetően végül nem kellett teljesen végig izgulni a mérkőzést és így összességében elmondható, hogy a Vörös Ördögök kézben tartották sorukat. A csapat kapitánya kedves szavakkal illette társai teljesítményét és külön kiemelte a két csapattársa teljesítményét a mérkőzést követően.

 

"Edinson két remek gólt szerzett, amik mellett még több lehetősége is volt. Kiválóan mozgott és bírta a terhelést labda nélkül is. Ő mindig ezt nyújtja a csapat számára és tudjuk, hogy remekül mozog akkor is, amikor nem nála van a labda. Képes folyamatosan veszélyhelyzetet teremteni, a második gólja pedig kifejezetten jellemző rá."

 

"David nyilván nem lehetett elégedett velünk, mert nagyon sokat kellett védenie" - tette hozzá a védő. "Sokkal jobban szeretjük azt, amikor nincs dolga, de ma este ott volt nekünk és nagy védéseket mutatott be fontos pillanatokban, ahogy tette azt egész karrierje során."

 

A továbbjutásnak köszönhetően május végén a Villarreal csapatával csaphat össze az Európa-liga fináléjában Solskjaer csapata Gdanskban. A figyelem viszont most visszairányul a bajnokságra, mégis fontos lehet az, hogy a csapat megnyerje a trófeát.

 

"A legfontosabb az volt, hogy bejussunk a döntőbe. Ez igaz a saját magam részéről, de a csapattársaim és a szurkolók, valamint a klub munkatársai számára is. Ez az az elvárás, amit folyamatosan teljesítenünk kell ebben a klubban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!