Solskjaer reakciója az Európa-liga döntőbe jutásra

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer lenyűgözve beszélt arról, hogy csapata bejutott az Európa-liga döntőjébe, annak ellenére, hogy egy "fura meccsen" veszítettek a Roma ellen a Stadio Olimpicoban.


Továbbjutás a döntőbe

"Természetesen ez nagyon jó érzés. Játszottunk egy nagyon, de nagyon jó félidőt az Old Traffordon, ami továbbjutást ért számunkra, ma pedig elvégeztük a feladatunkat. Csalódott vagyok amiatt, hogy elveszítettük a mérkőzést, soha nem szeretek kikapni, különösen úgy, ahogy az velünk történt, de arra mindig is számítani lehetett, hogy ez egyike lesz azon mérkőzéseknek, amely nyílt harcot fog hozni. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, könnyen lehetett volna 6-6 vagy 8-8 is a végeredmény, szóval ez egy fura futball mérkőzés volt."



"Nagyszerű ott lenni a döntőben. Amikor Gdanskban leszünk, biztosan el fogjuk felejteni az itteni második félidőt. Túl nyílttá tettük a mérkőzést. Mivel nekik mindenképpen gólokat kellett szerezni, ezért egyértelműen számítani lehetett a nyílt sisakos küzdelemre és hogy sorjázni fognak a helyzeteik, de az a lényeg, hogy továbbjutottunk."

 

Cavani és De Gea kimagasló teljesítménye

"Folyamatosan eladtuk nekik a labdát, ráadásul eléggé forró helyzetekben, de szerencsére miénk a világ egyik legjobb kapusa, emellett pedig van egy kilencesünk a támadósorban, aki gólokat akar szerezni. Edi és David top teljesítményt nyújtottak."

 

A Villarreal kihívás

"Legyőztek egy olyan Arsenalt, amelyet soha nem könnyű, de mindegyik csapat jó, amely eljut egy döntőig. Nehéz meccs lesz, de már várjuk, mert ez az, amit mindig is akartunk - döntőt játszani, a szezon utolsó meccsén, annak az esélyével, hogy trófeát szerzünk. Négy elődöntőt veszítettünk el, de végre ott vagyunk egy döntőben."



"El kell kezdenünk kielemezni a Villarreal játékát, bár természetesen mostanra már láttunk részleteket belőlük. Keveset tudunk róluk, de készen állunk a döntőre. Egyszeri alkalom lesz. Az elődöntők visszavágója mindig nehéz, de a döntő az döntő. Bármi megtörténhet, de mi megfelelően fel fogunk készülni."

 

 

Továbbjutás fordulóról-fordulóra

"Ez csapatmunka volt, az egész csapaté. Voltak hullámhegyeink és -völgyeink, időnként pedig nagyszerű futballal rukkoltunk elő. A mai második félidő csalódást keltő és pocsék volt, de ott vagyunk a döntőben és most szeretnénk jól zárni a szezonunkat. Már nagyon várjuk a május 26-át."

 

Ismerős dátum

"1999. május 26-án egy nagyszerű döntőt játszottak. Ez egy nagyszerű nap, reméljük jó ómen lesz."

 

Sűrű sorsolás

"Eléggé rosszul alakult a sorsunk, de nekem azt kell tennem, ami a dolgom. Majd meglátjuk, hogy miként tudunk megbirkózni ezzel. Két meccset három nap alatt, vagy három meccset öt nap alatt játszani nagyon nehéz dolog. Négyet nyolc nap alatt szinte lehetetlen."

 

Mindenki egészséges?

"Remélem, mivel mindenkire szükségünk lesz ezen a négy mérkőzésen, aztán vasárnap reggel majd meglátjuk, hogy ki hogyan van. Helyi idő szerint 2 órakor játszunk vasárnap, szóval elég kevés időnk lesz a mostani mérkőzéstől számítva, de készen kell állnunk, mást nem tehetünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!