Ole: Nagyon nehéz a menetrend

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szezon hajrájában 9 nap alatt 4 mérkőzést is játszik csapata.


A Róma elleni Európa-liga visszavágó egy rendkívül mozgalmas időszak kezdetét jelentette a Vörös Ördögök számára. Az elhalasztott Liverpool elleni találkozó miatt Ole csapatának menetrendje átalakult és így 9 nap alatt 4 meccset is játszania kell a Unitednek. Az AS Roma elleni találkozót követően már bajnoki megmérettetés vár a norvég menedzser fiaira vasárnap az Aston Villa ellen és a sor folytatódik rá két napra a Leicester, majd újabb két nap múlva a Liverpool elleni találkozókkal.

 

Összességében nézve 12 nap alatt összesen 5 találkozóról beszélhetünk és az erőltetett menetet végül a Fulham elleni bajnoki fogja zárni május 18-án. Az Aston Villa elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Ole csalódottságát fejezte ki az átalakult menetrend miatt.

 

"Soha nem találkoztam még ilyen menetrenddel a modern futballban" - mondta a menedzser. "Átnéztem az elmúlt éveket és a legkedvezőtlenebb menetrend is 1991/92-ben volt a csapat számára szezon végén és romlott is a teljesítmény."

 

 

A menedzser hangsúlyozta, hogy a játékosok egészségi állapota miatt a tervezettnél valószínűleg többet kell majd változtatnia a csapatán.

 

"Meg kell hozzak néhány fontos döntést, mert vigyázni akarok a játékosokra. Gondoskodnom kell a játékosaimról és arról, hogy ne sérüljenek meg. Az ilyen sűrű menetrend pedig sajnos magában rejti ennek veszélyét. Bár minden egyes mérkőzésnek örültünk, ez az év mégis nagyon nehéz volt. Nagyon fontos, hogy biztonságban legyünk, hogy a játékosok biztonságban legyenek."

 

Ole úgy véli, hogy a hátralévő menetrend igazságtalan a bajnokság többi résztvevőjéhez képest, de elmondta, hogy csapata továbbra is a maximális teljesítményt fogja nyújtani.

 

"Jó meccseket akarunk játszani. Nehéz lesz, de ismerem a srácokat és vállalják a kihívást. Én sem futamodok meg, de nem fogom a játékosaim testi épségét kockáztatni, ezért rotálni fogom a csapatot. Valószínűleg sok minden a meccs napján fog eldőlni az összeállításokat illetően. Az is biztos, hogy így egy-egy mérkőzésre nem tudunk úgy felkészülni, mint azok a csapatok, akiknek több pihenő jut a meccseik között."

 

Ole szerint játékosainak most mindig csak a következő összecsapásra szabad fókuszálnia és nem terelheti el figyelmüket a közelgő Európa-liga döntője a Villarreal ellen.

 

"Bízom a játékosaimban, hogy jó eredményt fognak elérni" - mondta. "Először a vasárnapi meccsünkre koncentrálunk, mert most az a soron következő fontos esemény számunkra. A döntőbejutás felvillanyoz minket és energiát ad nekünk a hátralévőkre, de csak a vasárnapi találkozó után fogjuk megnézni, hogy mit akarunk csinálni kedden, majd csütörtökön. Most napról-napra kell élnünk és megtenni a legjobbat, amit tudunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!