Maguire két rekordot is tartana

Harry Maguire beismerte, hogy nagyon csalódott lenne, ha a mérkőzések torlódása miatt a Premier League mérkőzéseken elért rekordsorozata a játékpercek számát tekintve megszakadna.


A Manchester United csapatkapitánya még a vasárnap kezdődő hármas futam előtt nyilatkozott a klubmédiának. Az erőltetett menet ma veszi kezdetét az Aston Villa elleni idegenbeli találkozóval, amit majd a Leicester és a Liverpool elleni manchesteri összecsapások követnek.

 

Amióta Harry 2019 nyarán csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, egyetlen percet sem hagyott ki bajnoki mérkőzéseken Solskjaer csapatában, erre a rekordjára pedig nagyon büszke. Ha Maguire végig a pályán lesz az Aston Villa ellen, akkor már 72 egymást követő bajnokin volt végig a pályán. A csapatkapitány jelenleg 71 bajnokival áll holtversenyben a United korábbi védőjével, Gary Pallisterrel. A várható terhelés mellett azonban a védő elismerte, hogy előfordulhat, hogy egy meccset ki kell hagynia a jövőhéten.

 

"Nagyon nehéz hetünk lesz. Nem hiszem, hogy a Premier League történetében valaha történt már ilyen torlódás a mérkőzésekben. Nem tudom, hogy ez hogy történhetett meg" - mondta az egyértelműen csalódott Harry a klubmédiának.

 

"Öt nap alatt három meccs, nevetséges. Az sem könnyű, amikor a karácsonyi időszakban három naponta meccsed van, de ez már mondhatni szokásos. Játszol, pihensz, majd újra játszol. Ez nehéz, de az, hogy öt nap alatt három mérkőzés, ez abszurd. Nem tudom miért így döntöttek."

 

 

"Viszont meg kell ezzel birkóznunk. Valószínűleg rotálni fogjuk a csapatot, hogy mindig frissen és tiszta fejjel tudjunk koncentrálni a meccseken. Arra törekszünk, hogy megnyerjük a találkozókat. Ott van a rekordom is, amire nagyon büszke vagyok, de be kell vallanom, hogy az ütemtervet látva nehéz most megmondani azt, hogy folytatódik-e ez a sorozat számomra. Bár nem szeretném, de lehet, hogy nekem is szükségem lesz pihenőre valamelyik mérkőzésen" - mondta a válogatott játékos.

 

"Büszke vagyok erre a teljesítményemre, mert azt mutatja, hogy mindig készen állok és, hogy a menedzser számít rám. De az biztos, hogy öt nap alatt három meccset játszani nagyon nehéz lesz."

 

A folyamatos játékpercek rekordja nem az egyetlen, amit Harry a Villa Parkban szeretne tovább növelni. A Vörös Ördögök ebben a szezonban ki ne tudná, hogy idegenben még nem kaptak ki bajnokin és az Aston Villa elleni találkozóval együtt összesen két találkozó van még hátra vendégként a United számára. A szezon utolsó fordulójában még a Wolves otthonába látogatnak Solskjaerék.

 

Harry mindig ambiciózus és mindig újabb és újabb célkitűzései vannak saját maga és a csapat számára is.

 

"A motivációnk most az, hogy ezt a szezont tudjuk le veretlenül idegenben. Soha nem akarunk elveszíteni egyetlen meccset sem, mindegyiknek úgy megyünk neki, hogy győzni fogunk, emellett pedig mindig tiszteljük az ellenfeleinket."

 

"De ki kell tűzni mindig egy célt, kell egy kihívás, ami most a veretlen idegenbeli szezon. Ez nagyon sok önbizalmat adhat és majd meglátjuk hova visz végül minket. Nagyon fontos ez a rekord a Premier League-ben számukra és próbáljuk minél tovább vinni. Büszkék vagyunk erre, kár, hogy a hazai formánk kicsit később lett jó."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!