Solskjaer reakciója a Villa legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedetten látta, hogy a Manchester United ismételten hátrányból felállva gyűjtötte be a három pontot idegenben.


Fordítás hátrányból

"Igen, néha az ember szeretné növelni a tempót. Magabiztos voltam. Nagyon. Úgy éreztem, hogy az első félidőben rendben volt a játékunk, voltak helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Nekik nem volt túlzottan sok helyzetük, Deannek [Henderson] nem volt túlságosan sok dolga, de a góljuk nagyszerű volt. Az ilyen minőségi pillanatokat nem lehet megállítani. Minden az önbizalomról szólt és az abba vetett hitről, amit csinálunk, ezt pedig bőven bemutatták."

 

Kimagasló idegenbeli forma

"Elégedett vagyok, mert mindig nehéz, amikor egy európai kupameccs után kell játszanod, mi pedig Rómában voltunk a hét közben. Pénteken reggel fél 5-5-ig haza se értünk. Nem tudom hibáztatni őket, az hatalmas előnyt jelent, ha egy ilyen mérkőzésnek valaki frissen tud nekivágni és csak véletlen, hogy mi egy vagy két gólt is szerezhettünk volna, mielőtt ők megszerezték a vezetést. A semmiből találtak be - ami egyébként egy nagyszerű találat volt - de én mindenkivel elégedett vagyok. Én tudom mennyire kemény tud lenni egy ilyen meccs egy ennyire hosszú szezon végéhez közeledve."

 

Büntető szituáció

"Igen, ő [Douglas Luiz] hátulról felöklelte az emberét, Paul pedig nagyon jó munkát végzett a labda védelmezésével. Boldog vagyok, hogy Bruno újra visszatért a szokásos feladatköréhez."

 

Varázslat Masontól

"Igen, Mason fordulása és befejezése abszolút klasszis volt. A fiú sokat tanul. Megtapasztalta a kemény pillanatokat, de neki játszania kell és megtanulnia, amit meg kell. Ez a bajnokság nagyon magas intenzitású, neki pedig csütörtökön nagyon nehéz meccse volt, ma pedig újra játszott és gólt is szerzett. Szép munka. Biztosan még többet látunk majd tőle. 100 százalék. Ez a fiú tanul, éhes a tanulásra, a vágyai és a hozzáállása pedig folyamatosan fejlődnek."

 

Cavani hatása

"A mozgása és a gólszerzési vágya lenyűgöző, Marcus pedig nagyszerű labdát adott számára. Mi is sokat tanulunk Edinsontól és remélhetőleg a következő szezonban is hasznunkra lehet."

 

 

Hangulat a csapaton belül

"Lenyűgöző. Nagyon jó. És van még előttünk egy döntő, amit nagyon várunk. A fiúk tanulnak és csapatként, mint egység is egyre jobbá és jobbá válnak, de a hangulat is nagyon jó. Hallani lehet őket a lelátókról is és támogatják is egymást. Ebben az előttünk álló 8 napban tudjuk, hogy nagyon össze kell tartanunk és mindenkinek játékra készen kell állnia, mert játszaniuk is kell és eddig nagyszerűek voltak."

 

A City utolérése

"A helyzet mindenki előtt ismert. Nagyon valószínűtlen, hogy ne szereznék meg azokat a pontokat, amelyekre szükségük van, de nekünk a lehetőségeinkhez mérten csak a saját feladatainkra szabad koncentrálnunk. A keddi egy nagyon nehéz meccs lesz. Ezeknek a fiúknak azonban nem kell motiváció; képesek lesznek újra felpörögni, mint ahogyan tették azt már korábban is számos alkalommal."

 

Rotáció várható

"Szerintem mindenki képes csütörtök-vasárnap ritmusban játszani. De emellé még egy keddi meccset is berakni már többé-kevésbé embert próbáló lesz számukra. Egy további csütörtöki meccs pedig a lehetetlen kategóriába tartozik - fizikálisan abszolút lehetetlen. Szóval most biztosra kell mennem azt illetően, hogy nem vállalunk túlzottan nagy kockázatot a sérülések terén. Tehát többé-kevésbé csak regenerálódásra lesz időnk azáltal, hogy csak két nap van a két meccsünk között. Optimálisan a harmadik napon kellene játszanunk. Ezen a szinten ez lehetetlen. Azok a srácok, akik csütörtökön este és ma is játszottak, kedden nem lesznek a pályán 90 percig, ez biztos."

 

A pihenés a kulcs

"Nem lesz edzés. Ez olyan, mint egy osztály esetében. Most én vagyok a tanár. A sporttudományi munkatársak is végezni fogják a feladatukat, minden eszköz a rendelkezésükre áll és meg fogják adni a játékosoknak a szükséges segítséget. Kedden délután fogunk leülni és meglátjuk, hogy ki áll készen. Most fejben lehet egy kép arról, hogy mi lesz akkor, de lehetnek dolgok, amelyek ezután a meccs után csak holnap derülnek ki és addig nem fogjuk tudni."

 

Versenyhelyzet a helyekért

"Néha egy játékos, akit kihagysz a csapatból, a pályára lépése után megnyerheti a döntőt. Ezzel nincs probléma; inkább ez legyen, mint hogy nincs elegendő játékosom. Saját tapasztalat alapján mondhatom, nehéz dolog nem játszani a döntőkben. De ha beállsz, akkor meg kell tenned minden tőled telhetőt. Szerintem Mason már számtalan alkalommal megtette ezt számunkra, ahogyan Edinson is. Csakúgy, mint Marcus - beállt a Leipzig ellen és mesterhármast szerzett. Remélhetőleg hamarosan Anthony-ra is számíthatunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!