Bruno beállította Lampard rekordját

Bruno Fernandes megszerezte 27. gólját a szezonban, miután az Aston Villa ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen büntetőből betalált Emiliano Martinez kapujába.


Egyetlen középpályás sem szerzett ennyi gólt egy szezonon belül, mióta Frank Lampard a 2009/10-es szezonban szintén 27 alkalommal talált a kapuba a Chelsea csapatában. Fernandes ebben az idényben kiemelkedő szerepet játszik a United sikereiben mind a bajnokságban, mind az Európa-ligában, ahol a csapat bejutott a döntőbe is.

 

A portugál játékmester továbbra sem pihen és vasárnap újabb góllal jelentkezett, amit már megszokhattunk tőle, mióta a Sporting csapatától Manchesterbe igazolt. A szurkolók a klub hivatalos applikációjában pedig megválasztották a meccs emberének is.

 

Lampardhoz hasonlóan Bruno góljainak jó része szintén büntetőből származik. Ez annak a bizonyítéka, hogy a csapattársak képesek nyomás alatt tartani az ellenfelek tizenhatosának területét és hibára késztetni az ellenfeleket, emellett pedig arról árulkodik ez a mutató, hogy mennyire megbízhatóan és higgadtan hajtják végre az érintett játékosok a megadott büntetőket. Erre a megbízhatóságra a játékostársak is rámutattak már a velük készült interjúkban.

 

Mason Greenwood például az alábbit nyilatkozta a Villa elleni találkozót követően: "Mindig tudjuk, hogy Bruno odaáll és belövi.", míg Luke Shaw korábban elmondta, hogy Fernandes sokat gyakorolja az edzéseken a büntetőket.

 

 

"Tudtam, hogy Bruno belövi" - erősködött Shaw. "Tegnap edzés után még legalább 20 percig gyakoroltuk vele a büntetőket. Mondjuk én csak azért maradtam ott vele, hogy nyomást gyakoroljak rá és lássam, hogy nem hanyagul végzi a feladatát."

 

Mivel a szezonban még 5 találkozó vár a Manchester United játékosaira így elég valószínű, hogy Fernandes megdönti majd Frank Lampard rekordját, valamint az sem lenne meglepő, ha a következő szezonokban újabb és újabb rekordokat állítana be a portugál maestro.

 

Érdemes megemlíteni, hogy amennyiben Fernandes még 3 gólt szerezne ebben a szezonban, akkor ő lenne az első játékos Robin van Persie óta, aki 30 találatig jut egy szezonon belül. A hollandnak ez a 2012/13-as bajnoki címvédés során jött össze.

 

Bruno teljesítményét már honfitársa, Cristiano Ronaldo teljesítményével is összehasonlították, akinek 149 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy 27 találatig jusson. Fernandesnek ezzel szemben mindössze 76 találkozó kellett a 27 gólhoz.

 

Az alábbi felsorolásban az elmúlt évtized legtöbb gólt termelő játékosait láthatjátok:

Wayne Rooney 34 gól (2011/12)

Robin van Persie 30 gól (2012/13)

Zlatan Ibrahimovic 28 gól (2016/17)

Romelu Lukaku 27 gól (2017/18)

Bruno Fernandes 27 gól (2020/21)

 

A vasárnapi, Aston Villa elleni találkozón egyéb rekord is megdőlt, hiszen Mason Greenwood találatával megelőzte Wayne Rooneyt és így ő lett a legeredményesebb tinédzser a klub történetében 16 góllal, amelynek növelésére még majdnem fél éve van a fiatal támadónak. Wazza egyébként 15 gólig jutott, mielőtt betöltötte a 20. életévét.

 

Greenwood mellett Edinson Cavani is rekordot állított be, hiszen ebben a szezonban a kispadról beszállva 5 gólt szerzett, amivel Solskjaer (1998/99) és Javier Hernandez (2010/11) rekordját érte be.

 

Fentiek mellett pedig a United a Villa elleni győzelmével már 10. alkalommal fordított bajnokin a szezonban és szerezte meg végül a győzelmet is. Egyetlen másik csapatnak sem sikerült még ez egy szezonon belül, a United pedig összesen már 31 pontot szerzett a 2020/21-es szezonban hátrányból felállva.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!