Csapathírek a Leicester meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nagy mértékű változtatásokra készül kezdőcsapatát illetően a Leicester City kedd esti, Old Traffordon tett látogatását megelőzően.


A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő mérkőzés még gyakorlatilag az Aston Villa elleni idegenbeli 3-1-es győzelem utórengéseinek idejében kerül majd megrendezésre, de csütörtökön este már újabb megmérettetés vár majd a Vörös Ördögökre, amikor az ősi rivális Liverpoolt látják majd vendégül.

 

Ole egyértelművé tette, hogy nincs más lehetősége, mit rotálni játékosait a rájuk váró őrült terhelést megelőzően.

 

Bár számos fiatal számára nyílhat esély a bizonyításra, több olyan tapasztalt játékos is van a keretben, akik kezdőcsapatbeli tagságban reménykedhetnek.

 

Harry Maguire bokasérülésének súlyossága kapcsán még friss információkra várunk, de nagy a valószínűsége annak, hogy a csapatkapitány kihagyni kényszerül majd a korábbi klubja elleni találkozót. A Villa Parkban Eric Bailly váltotta, de a védelem közepén Axel Tuanzebe is opciót jelenthet a következő napokra.

 

Daniel James bevethetősége kérdéses, míg Anthony Martial még nem áll készen a sérülését követő visszatérésre.

 

Az U23-as csapatból Amad, Shola Shoretire, Hannibal és Anthony Elanga is harcra készek lehetnek, de a nemrég az Európa-liga B-listájáról nevezett Will Fish is rotációs opciót jelenthet majd a védelemben.

 

 

"Ők [Amad és Shoretire] is számításba vehetőek, igen, egyértelműen és ott vannak a felnőtt csapat keretében is" - erősítette meg Ole.

 

"Minden egyes nap velünk edzenek, szóval szeretném azt gondolni, hogy ezek közül a fiúk közül is mindenképpen fognak valakik lehetőséghez jutni. Hogy ez a meccs végén való beállást, netán kezdőcsapatbeli tagságot jelent, azt nem tudom, mert még nem tudom, hogy a többi játékos hogyan lesz kedden, amikor megvizsgáljuk az állapotukat."

 

A norvég menedzser nem tud majd semmilyen döntést meghozni egészen a holnapi kezdősípszóhoz közeli utolsó időpontig, amikor is megismeri majd a sporttudományos munkatársak tanácsait az egyes játékosok kapcsán.

 

"Azt kívánom, bárcsak azt mondhatnám, hogy mindegyik mérkőzésre a legerősebb összeállításunkban léphetnénk pályára" - ismerte el.

 

"De ez lehetetlen. Ez egy nehéz helyzet számomra - tudom, hogy lehetetlenség kedden és csütörtökön is ugyanazt a kezdő tizenegyet pályára küldeni."

 

"Túlzottan nagy sérülési rizikóval járna együtt, szóval amikor a bajnokság integritásáról és egyéb hasonló dolgokról beszélnek, akkor nem engem kell okolni a kezdőcsapatom rotálása miatt, ugyanis meg kell tennem. Nem biztonságos a játékosok számára mind a négy meccsen játszani, így priorizálnom kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 36. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!