Solskjaer reakciója a Liverpool elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer a kihagyott helyzeteket és a szünet előtti, illetve utáni figyelem kimaradásokat okolta a Manchester United csütörtök esti, Liverpooltól elszenvedett 4-2-es hazai veresége miatt.


Általános értékelés

"A Liverpool megérdemelte a győzelmet. De ez egy olyan mérkőzés volt, ahol ki kellett volna használnunk a számunkra kínálkozó lehetőségeket. Ahogyan kezdtünk, azt jobban ki kellett volna aknáznunk, ebből pedig tanulnunk kell és fogunk is. Nem hiszem, hogy a fiúk megértették azt, hogy ők [Liverpool] elkaphatóak. Jól játszottunk, néhol nagyszerű futballt mutattunk be, de amikor elvesztettük a labdát, akkor csak üldöztük őket. Megengedtük, hogy kijátszanak minket, sokkal nagyobb nyomást kellett volna helyeznünk rájuk és nehezebbé kellett volna tennünk a dolgukat, de tanulni fogunk ebből."

 

Fordulópontok

"Közvetlenül a szünet előtt és után is gólt kaptunk és természetesen főleg az első félidő hosszabbítása nagyon rossz pillanat arra, hogy egy csapat gólt kapjon. Igazából három gólt ajándékoztunk nekik - de legalább kettőt. Amikor újra betaláltunk és 3-2 lett, megvolt a saját lendületünk és volt egy dupla helyzetünk. Azt kell mondjam, az hogy a labda abban a flipperezésben nem ment be... az volt az a pillanat, amit ki kellett volna használnunk. A kulcspillanatokban nem a javunkra történtek az események."

 

 

Aggodalom a pontrúgások miatt

"Soha nem jó érzés pontrúgás után gólt kapni. Velünk ez túl gyakran fordul elő, szóval ezen dolgoznunk kell. A második félidőt abban a szellemben kezdtük meg, hogy a labdákat hátulról építkezve akarjuk felhozni, mi pedig bíztunk a játékosokban, hogy képesek erre. Egyszer mindenkivel előfordul, hogy megtörténik a baj, ma velünk pedig megtörtént. Számtalanszor láttuk már, hogy ez működik és át tudtuk játszani az ellenfeleket. Sajnos pont a Liverpool ellen nem. A második félidő kezdete nagyon, de nagyon pocsékul sikerült. Odaajándékoztuk nekik a harmadik góljukat."

 

Hiányzott Maguire?

"Harry nagyon fontos volt számunkra. Hihetetlenül kimagaslik a teljesítménye, mióta a klubhoz igazolt. Szóval természetesen hiányozni fog, de meg kell birkóznunk a sérülésével. Elég jó játékosokkal rendelkezünk ahhoz, hogy túltegyük magunkat ezen a helyzeten, képesnek kell lennünk rá, csak össze kell szednünk magunkat. El kell kezdenünk újraépíteni az önbizalmunkat és a lendületünket, mert még két bajnoki és egy döntő mérkőzés vár ránk."

 

Újra formába kell lendülni

"Azonnal meg kell újra találnunk önmagunkat. Kedden a Fulhammel játszunk és mint mondtam, el kell kezdenünk újraépíteni az önbizalmunkat és a lendületünket, mert még van hátra két meccsünk. Ez nem annyira sok felkészülés, de készen kell állnunk az Európa-liga döntőre. Szóval kedden jó meccsre számítok. Remélhetőleg aznap már beengedhetjük a szurkolókat a stadionba és jó hangulatban játszhatunk itt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!