Ole felhívása a védelem irányába

Ole Gunnar Solskjaer felszólította a Manchester United védőit, hogy lépjenek elő az árnyékból és töltsék ki a sérült csapatkapitány, Harry Maguire hiánya által keletkezett űrt.


Az angol védő múlt hétvégén szenvedett bokaszalag-sérülést az Aston Villa elleni találkozón és a lelátóról volt kénytelen végignézni a Vörös Ördögök vereségét a Leicester, majd a Liverpool ellen.

 

A United Maguire nélkül 180 perc alatt 6 gólt kapott, a Vörös Ördögök azonban már a Fulham elleni összecsapásra készülnek, amely szintén az Old Traffordon kerül megrendezésre, immár 10000 hazai szurkoló jelenlétében. Ez azt is jelenti, hogy 14 hónap elteltével a világjárvány miatti korlátozások bevezetését követően először vehetnek részt United szurkolók kedvenceik hazai mérkőzésén. A Vörös Ördögök ezen a meccsen kívül még egy bajnokit játszanak a szezonban, azt pedig majd idegenben, május 23-án a Wolves ellen.

 

Az utolsó bajnoki fordulót követően 3 nap múlva pedig már az Európa-liga döntőben kell helytállnia Ole csapatának, a menedzser pedig elmondta, hogy szüksége van védőire ahhoz, hogy a finálé előtt a csapat visszatérjen a kapott gól nélküli találkozókhoz a hátralévő két mérkőzésen. A mester elmondta azt is, hogy Maguire pedig azon dolgozik, hogy az EL döntőjében már ismét csapata rendelkezésére tudjon állni.

 

 

"Harry nagyszerű teljesítményt nyújtott azóta, hogy megérkezett a klubhoz. Nagyjából majdnem minden mérkőzésünkön ott volt, így természetes, hogy a hiánya érezhető a srácok számára" - mondta Ole a Liverpool elleni 4-2-es vereséget követő sajtótájékoztatóján.

 

"De vannak olyan játékosok, akik át tudják venni a helyét, a szerepét és ez mindenki számára egy esély, hogy megmutassa mire képes. Ezt kellett volna tenni, amikor Harry kidőlt."

 

"Ott van a lelátón velünk, látja, hogy mi történik, de nem tud többet tenni. Most a többiek feladata vállalni a felelősséget és a nyomdokaiba lépni, különösen azért, mert biztos vagyok benne, hogy a hátralévő két bajnokin még nem lehet velünk a pályán. Bízunk benne, hogy a döntőben már játékra képes állapotban lesz, de ki tudja. Mi még biztosan nem."

 

A United túl van az erőltetett meneten és most néhány nap pihenő áll rendelkezésre az utolsó előtti bajnoki találkozót megelőzően a csapat számára, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amiket a védelem elkövetett a bekapott góloknál.

 

"Ki fogjuk használni a következő napokat a testi és lelki felépülésre, majd felkészülünk a Fulham elleni meccsre, utána pedig a Wolverhamptonra, majd a döntőre" - mondta Ole. "Több energiánk lesz, ha jól kihasználjuk ezt az időszakot. A több energia pedig jobb eredményeket hoz majd nekünk. A támadóink is rengeteg energiát raktak a meccsekbe és fáradtak, hiszen szezon vége van, ráadásul egy elég rendhagyó vég ez számunkra most."

 

"De dolgozunk tovább, megnézzük és megvitatjuk, hogy mit kell másképp csinálni és a jövőben még inkább tudatosítva lesz bennünk, hogy az ilyen rangadók mennyire fontosak. Több gólt kell majd szereznünk és ha ez sikerülni fog, akkor elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk."

 

"Nyilvánvaló, hogy a ma bekapott gólok és a vereség hatalmas csalódás számunkra. Nem védekeztünk elég jól és kihasználták a helyzeteiket. Ezen is dolgoznunk kell, mert túl sok gólt kaptunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!