Beharangozó: Manchester United - Fulham

A szezon utolsó hazai bajnokija következik a Manchester United számára a 37. fordulóban.


Május 18-án játszák a szezonban utolsó hazai bajnokijukat a Vörös Ördögök a már biztos kieső Fulham ellen. Az összecsapásnak ha nagyon szigorúan nézzük nincs igazán tétje, hiszen a londoni csapat már biztos, hogy a másodosztályban folytatja a küzdelmeket a következő szezontól, a United pedig biztosította Bajnokok Ligája indulását. Jobban megnézve viszont mindkét csapatnak becsületbeli ügy lehet a jó eredmény elérése, hiszen a Fulham számára kisebb szépségtapasz lehetne egy United elleni győzelem, vagy döntetlen a szezon végén, míg Solskjaer csapatának is hasonló jelentőséggel bírhat az összecsapás.

 

És valljuk be, van mit kozmetikázni, hiszen a legutóbbi két hazai bajnokiját is elveszítette a United, amely hónap végén még az Európa-liga fináléjában meg kell méresse magát és nagyon hasznos lenne lélektanilag, ha erre győzelmekkel tudnának hangolni a srácok. A Fulham elleni összecsapáson ráadásul már 10000 United szurkoló ott lesz a stadionban, amire több, mint 1 éve nem volt példa. Ők mindenképp plusz motivációt jelenthetnek a csapat számára. Amennyiben a Vörös Ördögök megszerzik a 3 pontot a találkozón, úgy már az is biztossá válik, hogy a 2. helyen végeznek a bajnokságban.

 

 

A fenti képet megnézve látható, hogy a felsőházban az utolsó pillanatokig kiélezett lehet a küzdelem a nemzetközi kupaszereplést érő helyek valamelyikéért. Matematikailag ugyanis még akár a Leeds is odaérhet egy Európa-liga indulást jelentő 6. helyre (persze ehhez minden más mérkőzésnek kedvezően kellene alakulnia számukra), de azt gondolom, hogy ez is alátámasztja azt, hogy az angol bajnokság továbbra is rendkívül erős.

 

Ole csapata számára kedvező lehet, hogy a 37. fordulóban a Leicester Londonba kirándul a Chelsea-hez, akiknek nem szokásuk hazai pályán kikapni, még akkor sem, ha erre pont legutóbb az Arsenal rácáfolt, és azt sem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni, hogy Rodgersék a Wembleyben szombaton az FA-kupa döntőjében 1-0-ra legyőzték a Kékeket.

 

A Fulham ellen azért is fontos lenne a győzelem, mert az utolsó, 38. fordulót május 23-án rendezik, amelyben a Vörös Ördögök vendégként lépnek pályára a Wolves ellen. Itt megint kicsit neki kell állni matekozni, mivel 26-án már az Európa-liga döntőjében lépnek pályára Ole fiai Gdanskban. Bevallom, nagyon csábítóan hangzik az, hogy idegenben nem kapunk ki ebben a szezonban, de én - bár lehet nem leszek népszerű a véleményem miatt - ezt a rekordot elengedném és lehet kis pihenőt adnék azoknak a játékosoknak, akik majd a fináléban a kezdőben lehetnek a Villarreal ellen. Ehhez azonban a Fulhamet le kell győzni kedden. Úgy gondolom, hogy az Európa-liga trófea megnyerése sokkal nagyobb motivációt jelentene a játékosok számára a következő szezonra, mint a veretlen idegenbeli mérleg, bár ezt B csapattal is illő lenne összehozna, ha máshogy nem, egy döntetlennel.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Maguire

 

Fulham: Kongolo, Cairney, Robinson

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat legutóbbi 22 egymás elleni bajnokijából a Manchester United 18-at megnyert a Fulham ellen, emellett pedig 2 döntetlen és 2 vereség szerepel még a Vörös Ördögök neve mellett. A legutóbbi 12 PL meccsükön pedig veretlen a United 10 győzelem és 2 döntetlen mellett.

 

A Fulham mindössze 4 pontot tudott szerezni az Old Traffordon a Premier League-ben az eddig megszerezhető 42-ből. Ez 1 győzelmet, 1 döntetlent és 12 vereséget takar a londoni csapat részéről. A győzelem még 2003 októberében jött össze nekik, amikor 3-1-re nyertek az Old Traffordon, a 2-2-es döntetlen pedig 2014 februárjában született.

 

A Manchester United a legutóbbi 13 bajnoki szezon közül csupán az egyikben veszítette el az idény utolsó hazai mérkőzését, még a 2018/19-es sorozatban a már kieső Cardiff City ellen.

 

A Manchester United Premier League meccsein született a legtöbb gól ebben a szezonban, összesen 112 (70-et szereztek a United játékosai és 42-t az ellenfelek). Ezzel szemben a Fulham meccsein pedig a legkevesebb találat, szám szerint 76 gól (26-ot szereztek a londoni csapat játékosai és 50-et az ellenfelek).

 

A Fulham a legutóbbi 9 hétközi találkozóján (kedd-szerda-csütörtök) nyeretlen, ami 4 döntetlent és 5 vereséget takar. Legutóbb 2019 januárjában tudtak ilyen időszakban megrendezett mérkőzést megnyerni a Brighton ellen.

 

A Manchester United ebben a szezonban 27 gólt kapott hazai pályán, ennél többet legutóbb még az 1962/63-as idényben lőttek az ellenfelek az Álmok Színházában, méghozzá 38-at.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi két hazai bajnokijukat elveszítették, ám 1979 februárja óta nem fordult velük elő olyan, hogy zsinórban 3 bajnokit is elveszítsenek az Old Traffordon.

 

Paul Pogba eddigi mindkét bajnokiján betalált a Fulham ellen (összesen 3 gólja van a londoniak ellen így). A legutóbbi találkozón idegenben pedig ő szerezte meg a győztes gólt (a meccsen egyébként a szokásoknak megfelelően hátrányba került a United).

 

Marcus Rashfordnak a következő gólja lesz a 100. felnőtt pályafutása során. Ebből 88-at szerzett a Manchester Unitedben és 11-et a válogatottban. Az eddigi 99 találatából 50-et az Old Traffordon szerezett.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 77 mérkőzés - 49 United győzelem, 16 döntetlen, 12 Fulham siker - gólarány 160-82 a United javára

 

Premier League: 29 mérkőzés - 21 United győzelem, 5 döntetlen, 3 Fulham siker - gólarány 67-30 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, D, GY, V, V

 

Fulham: V, D, V, V, V

 

 

A csapatok legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Fulham 4-1 (2018.12.08.)

United - Fulham 2-2 (2014.02.09.)

United - Fulham 3-2 (2012.08.25.)

United - Fulham 1-0 (2012.03.26.)

United - Fulham 2-0 (2011.04.09.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 18 gól, Rashford 11 gól, Cavani 9 gól, Greenwood 7 gól

 

Fulham: Cordova-Reid 5 gól, Lookman 4 gól, Cavaleiro 3 gól, Maja 3 gól, Mitrovic 3 gól

 

 

Premier League, 37. forduló

Manchester United - Fulham

Old Trafford, 2021.05.18. 19:00

 

A találkozó játékvezetője: Lee Mason

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Bailly - Lindelöf - Shaw - McTominay - Pogba - Greenwood - Fernandes - Rashford - Cavani

 

Fulham: Areola - Tete - Andersen - Adarabioyo - Cavaleiro - Reed - Aina - Reid - Onomah - Zambo Anguissa - Carvalho

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Fulham

Premier League, 37. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!