Shoretire nyerte az Év Akadémiai Játékosa-díjat

Shola Shoretire nyerte a 2020/21-es szezon Jimmy Murphy Év Akadémiai Játékosa-díjat.


A támadót a többnyire az U23-asok színeiben nyújtott teljesítménye miatt ismerték el, de számos mérkőzésen képviselte a Neil Ryan vezette U18-asokat is. Ezzel egy igen illusztris listához csatlakozott, ugyanis korábban olyan játékosok érdemelték ki ezt az elismerést, mint Ryan Giggs és Paul Scholes, a közelmúltban pedig Marcus Rashford és Mason Greenwood.

 

Shola csak februárban töltötte be 17. életévét, de így is házi gólkirály tudott lenni a Premier League 2-ben szereplő U23-asok között 10 találatával.

 

A klub akadémiájának neveltje felnőtt szinten már a Premier League-ben is bemutatkozhatott, amikor februárban szülővárosának klubja, a Newcastle United vendégszerepelt az Old Traffordon, de szóhoz jutott a Real Sociedad elleni Európa-liga mérkőzésen is.

 

"Ez rengeteget jelent számomra és biztos vagyok benne, hogy a családomnak is" - kezdte a ManUtd.com-nak.

 

"Különösen a díj és annak tekintetében, hogy kik nyerték már el előttem. Nagyon büszke vagyok, hogy elnyerhettem és nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy ezt elérjem."

 

"Megnézve ma ezt a trófeát és azt látni, hogy Ryan Giggs kétszer nyerte meg, Wes Brown egyszer, míg a közelmúltban olyanok is kiérdemelték, mint Mason Greenwood, Marcus Rashford és Angel Gomes, most pedig én is ugyanerre az útra léptem, megmutatja, hogy a United mennyire jó az akadémiai képzésben és hogy megfelelő alapokat biztosítson a United felnőtt csapatába való integrálódáshoz."

 

"A szezon kezdetén szerintem hatalmas lépés volt számomra az, hogy az U18-as csapatból az U23-asba kerültem. De azt gondolom, a csapattársaim edzéseken nyújtott segítségével és azzal, hogy mennyire jól fogadtak, hatalmas lökést kaptam ahhoz, hogy sikeres szezont produkáljak az U23-asoknál. Szóval nekik is köszönet jár azért, hogy hozzásegítettek a felnőtt csapat edzésein való részvételhez. Nagyon hálás vagyok az U23-as csapattársaimnak."

 

 

"Shola remekül teljesített" - mondta az U23-asokat vezető Neil Wood.

 

"Szerintem ha megnézzük a csapat játékosait, akkor azt látjuk, hogy az átlagéletkoruk 18.5 és 18.7 között volt. Szóval ha távolabbról szemléljük, akkor azt láthatjuk, hogy az U18-as és az U23-as csapat gyakorlatilag egy egységet alkot."

 

"Szóval ebből a szempontból az, hogy Shola milyen teljesítményt nyújtott és mit ért el a szezonban azzal, hogy bemutatkozhatott és játszhatott a felnőtt csapatban, mutatja, hogy milyen fantasztikus teljesítményt nyújtott, ezért pedig egyértelműen megérdemelte az elismerést."

 

Az U18-asokat irányító Neil Ryan elismerte, a gólerős U18-as csapatából számtalan esélyes lehetett volna erre a díjra, de elmondása szerint Shoretire végül megérdemelten lett győztes.

 

"Azt gondolom, hogy igazán fantasztikus szezonja volt" - tette hozzá.

 

"Ha megnézzük a klub berkeiből kikerülő fiatal játékosokat, sok ember hajlamos elfelejteni azt, hogy Shola még csak első éves akadémista. Ő még nagyon-nagyon fiatal ahhoz, hogy ilyen szezonja legyen. Gyakorlatilag három különböző korosztályban szerepelt - kezdésként az U18-asoknál, majd a szezon nagy részében az U23-as csapatból volt kirobbanthatatlan. De mindenki tudja, hogy csatlakozott a felnőtt keret edzéseihez, ahol jól teljesített és azóta is velük készül."

 

"A döntés nem csak azon a csapaton alapult, amelyben játszott, hanem a korosztályon is és szerintem emiatt hatalmas elismerést érdemel Shola a szezonban nyújtott teljesítményéért. Számos fiúról tudnék elismeréssel beszélni és tényleg, szeretném is őket megdicsérni. Ők mindannyian a saját, egyedi útjuk egy bizonyos szakaszánál járnak ahhoz, hogy kikerüljenek a klub akadémiájáról és fejlődjenek."

 

"Voltak időnként kiemelkedő teljesítmények, úgy mint a gólvágó Charlie McNeill, aki számtalan gólt lőtt és címlapsztorit szolgáltatott, de a csapaton és a kereten belül minden egyes játékosnak megvolt a maga szerepe. A középhátvédek és a középpályások, úgy, mint Martin Svidersky, aki szintén nagyszerű szezont futott és nagyon önzetlenül a csapat érdekében cselekedett többször is azzal, hogy számtalan poszton megfordult. Nagyon jól teljesített és szerintem a keret minden egyes tagja nagyon sokat fejlődött. Ez a legfontosabb dolog."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!