Wolverhampton 1-2 Manchester United

A Manchester United Farkasok elleni győzelmével Solskjaer csapata megőrizte idegenbeli veretlenségét az egész 2020/21-es szezonban.


A találkozó legelején próbálták a házigazdák magukhoz ragadni a kezdeményezést, ami meg is mutatkozott rögtön egy 2. percben kialakult, Matic nevéhez fűződő labdavesztésből kialakult helyzetből, melyet Traore lőtt mellé.

 

A United válasza sem váratott sokáig magára. Telles vette észre Elangát, akit meg is talált egy remek labdával, ám a 19 éves játékos rosszul vette át a játékszert.

 

A 8. percben ismét a United alakított ki helyzetet. James lódult meg a balszélen befelé, a beadása pedig meg is találta Elangát, aki fölé lőtt.

 

A 13. percben Elanga már nem hibázott. Telles remek indításával ismét James indulhatott meg, a beívelt labdát pedig a svéd tini könyörtelenül a kapuba fejelte. Ez volt a fiatal támadó első gólja a United felnőtt csapatában.

 

A Farkasok kedvét nem vette el a Vörös Ördögök vezető találata, próbáltak gyorsan válaszolni rá. Erre először Fabio Silva előtt adódott lehetőség, aki egy jobb oldalról érkező beadást fejelt mellé a 19. percben.

 

Traore is próbálkozott, a 24. percben ő ért oda elsőként egy kipattanó labdára, de a vendég védelem blokkolni tudta lövését.

 

A 27. percben az imént még gólszerzéssel próbálkozó Traoré kénytelen volt idő előtt elhagyni a játékteret sérülés miatt. Willian Jose váltotta.

 

A továbbiakban a játék javarészt a középmezőnyben zajlott, majd a 40. percben érkezett Semedo és Fabio Silva passzát gólra váltotta.

 

A középkezdés után nem sokkal Williams törhetett a kapu irányába és próbálta eltekerni Rui Patricio mellett a labdát. A kapus azonban számított erre és védeni tudott.

 

Már-már úgy nézett ki, hogy a csapatok döntetlen állással vonulnak az öltözőbe a félidőben, ám az utolsó támadás során van de Beekkel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Mike Dean a videóbíró segítségével maga is megnézte az esetet, majd határozottan a büntetőpontra mutatott.

 

A 45+5. percben a jogosan megítélt büntetőt Juan Mata értékesítette, esélyt sem hagyva a kapusnak a hárításra.

 

A fordulást követően már a 49. percben megpróbált ismét egalizálni a Wolves, a labda azonban végül Dean Henderson kezében kötött ki. Willian Jose érkezett és próbált meg fejelni.

 

A hazaiak próbálták nyomás alá helyezni Henderson kapuját, ami beadásokban, szögletekben mutatkozott meg leginkább, de ezek rendre vagy a kapus kezében kötöttek ki, elkerülték a kaput, vagy a United védelmén fennakadtak.

 

Az 58. percben James puskázott el hatalmas lehetőséget. Diallo remekül ugratta ki a walesit, azonban a villámgyors játékos rosszul célzott és lövése végül veszélytelennek bizonyult.

 

A 62. percben Elanga húzódott ki a bal szélre és próbálta beadni a játékszert, azonban sikerült a Wolves védőjének megállítania, szabálytalanul. A szabadrúgást Telles végül nem beadta, hanem próbálta lekészíteni a labdát Matának, azonban a védelem lefülelte az egyébként okos elgondolást.

 

A játék a következő percekben ismét a mezőnyben zajlott, a Farkasok megpróbálták tartani a labdát és helyzeteket kialakítani. A United játékosai próbálták amennyire lehet távol tartani a kapujuktól a Wolves támadóit, majd egy vendég támadásból James indulhatott volna meg ismét a 75. percben Diallo passzából, azonban a walesi lesen volt.

 

A következő nagyobb helyzetre a 80. percig kellett várni. Fabio Silva érkezett a kipattanó labdára, azonban a lövését a védelem blokkolni tudta. Majd a másik oldalon is helyzet adódott, Amad Diallo próbálkozott meg a gólszerzéssel. A tizenhatosról eresztett meg egy remek lövést, de végül Rui Patricionak nem okozott gondot.

 

A 83. percben eljött a nagy pillanat, Juan Mata helyére Hannibal Mejbri érkezett, Diallot pedig Shola Shoretire váltja.

 

A 84. percben Gibbs-White próbált egy laza „skorpió” lövést bemutatni, azonban azt leszámítva, hogy a mozdulat látványos volt, csak a játékos sérülését eredményezte. Az ápolás miatt 5 perc hosszabbítást mutatott fel a tartalék játékvezető.

 

A 92. percben Matic került a földre, szerencsére nem lett komoly baja a szerb középpályásnak. A 95. minutumban még Boly eresztett el egy lövést Henderson kapujára, azonban a labda elkerülte a United kapuját, majd a 96.-ban Solskjaer időhúzó csereként még pályára küldte Dan James helyére William Fish-t, ezután néhány másodperccel később Mike Dean le is fújta a találkozót.

 

 

Premier League, 38. forduló

Wolverhampton Wanderers 1-2 Manchester United

Molineux Stadion

 

Vezette: Mike Dean

 

Wolves: Patricio - Boly - Coady - Saiss - Semedo - Dendoncker (Gibbs-White 61.) - Moutinho - Ait Nouri (Marcal 85.) - Neves - Traore (Willian Jose 27.) - Silva

 

United: Henderson - Williams - Bailly - Tuanzebe - Telles - Matic - van de Beek - Diallo (Shoretire 83.) - Mata (Hannibal 83.) - James (Fish 96.) - Elanga

 

Gólszerző: Elanga 13', Semedo 40', Mata 45+4' (büntetőből)

 

Sárga lap: Ait Nouri, Dendoncker, Henderson, Boly, Gibbs-White


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!